Kad apsisaugotų nuo vagių, vienas avių augintojas Pietų Afrikoje savo aveles aprūpino... mobiliaisiais telefonais. Kai tik jam paskambina augintinės, jis žino, kad kažkas negerai, vietos laikraščiui "The Cape Times" pasakojo viename Keiptauno priemiesčių gyvenantis ūkininkas Erardas Lau (Erard Louw), kurį cituoja agentūra AFP.

Anot jo, avims ant kaklo parišti mobilieji telefonai automatiškai aktyvuojasi, kai avys pradeda bėgti. O tai jos paprastai daro tik teritorijoje pasirodžius vagišiams.

Keturiose ūkininko avių kaimenėse mobilųjį telefoną turi po vieną avį. "Kai jos pradeda bėgti, mano telefono ekrane pasirodo užrašas "Avis 1", "Avis 2" ir t. t. Taip aš bent jau žinau, kur ieškoti vagių savo 750 hektarų ploto teritorijoje", - pasakojo vyras.

Atitinkama idėja E. Lau kilo, kai vagys prieš dvi savaites pavogė 27 jo avis ir 13 ėriukų. Vienu atveju ji jau davė rezultatų, tačiau keliais - ne. "Kaip tik šią naktį suskambo mano telefonas ir aš išbėgau, tačiau pavėlavau", - pasakojo E.Lau.

Šiuo metu PAR ganyklose vagys yra itin aktyvūs. Kadangi čia dabar yra žiema, anksti temsta, o tai palanku ilgapirščiams.

Ūkininko teigimu, kreiptis į policiją beprasmiška. Artimiausia nuovada yra toli. Ir arba pareigūnai neturi automobilio, arba jo bakas yra tuščias, arba pavogti ratai.

Į viršų