2014-01-29 16

Puikiai komandoje pritapęs NBA patirties turintis T. Leslie, pelnęs 16 taškų, šįkart šiauliečius vedė į pergalę.
Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.

Monika SKISTENYTĖ
Antradienį Šiauliuose vykusiose LKL čempionato rungtynėse „Šiaulių“ ekipa nuo kelio nušlavė menkai priešintis bandžiusius Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus ir juos sutriuškino rezultatu 87:47. Tai buvo 9-oji šiauliečių pergalė iš eilės.

Alytiškiai tik vijosi šiauliečius
Antradienį alytiškių gynybą šiauliečiai draskė su malonumu. Netrukus tai virto į viešą treniruotę savo žiūrovų akivaizdoje. Su Alytaus „Dzūkija“ šiauliečiai susitinka jau nebe pirmą kartą. Tris kartus šiauliečiams teko palikti aikštę nuleidus galvas, tačiau šįkart taip nenutiko.
Pirmąją rungtynių dalį alytiškiai bandė priešintis ir neleido šiauliečiams nutolti. Įpusėjus pirmajam kėliniui „Šiaulių“ ekipa pirmavo 6 taškais – 18:12. Antrajame kėlinyje komandas vis dar skyrė palyginus nedidelis taškų skirtumas – 35:30. Tačiau baigiantis antrajam kėliniui (19-ąją min.) šiauliečiai pradėjo tolti ir pasiekė dviženklę persvarą – 42:30. Po ilgosios pertraukos į aikštę grįžę šiauliečiai rodė akivaizdų pranašumą ir iki trečiojo kėlinio pabaigos susikrovė 23 taškų pranašumą – 62:39. Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, todėl alytiškiams teko susitaikyti su šiauliečių aikštėje diktuojamomis taisyklėmis.

T. Leslie: „Aš turėjau daug progų atakuoti laisvas, nes komandos draugai laiku atlikdavo perdavimą“
„Tai - puiki komandinė pergalė. Mes visi žaidėme kartu ir mėgavomės krepšiniu, smagiai praleidome laiką. Varžovai priešinosi tik pirmoje pusėje, o antrojoje mes buvome susikaupę, labai gerai gynėmės ir leidome įmesti tik 15 taškų. „Šiaulių“ komandoje jaučiuosi labai gerai, būdamas aikštėje pasitikiu savimi. Aš turėjau daug progų atakuoti laisvas, nes komandos draugai laiku atlikdavo perdavimą. Taip, dėti į krepšį aš labai mėgstu - tai darau bene geriausiai“, - sakė 16 taškų „Šiaulių“ komandai pelnęs Travis Leslie.

G. Petrauskas: „Kai sezono viduryje laimi seriją rungtynių, aišku, džiaugiesi, bet įrodyti kažką galima tik galutiniu rezultatu“
„Manau, kad komanda nesitikėjo lengvos kovos. Buvome perspėję vyrus, nes LKF taurės atsakomąjį mačą buvome laimėję dideliu skirtumu. Kai atsipalaiduoji, dažnai būni nubaustas. Mes ruošėmės tikrai atsakingai, smagu, kad po sunkesnio pirmojo kėlinio kitus tris komanda sužaidė tikrai gerai. Pabaigoje vyrai jau buvo atsipalaidavę, galėjo labiau pažaisti žiūrovams. Pirmame ketvirtyje buvo daug keitimų, keli jų buvo priverstiniai, nes pražangų prisirinko aukštaūgiai. Norėjosi kuo anksčiau į aikštę įleisti ir T. Leslie. Sunku pagauti ritmą, nes per pusantro kėlinio aikštėje pabuvojo beveik visi žaidėjai. Mūsų suolelis ilgesnis, todėl mes stengėmės žaisti greitai ir varginti alytiškius. Manau, antroje pusėje ši taktika pasiteisino. T. Leslie vertinu neblogai, nors jam reikia laiko apsiprasti. Esu patenkintas, kaip jis dirba, stengiasi, manau, kad toliau viskas tik gerės. Į komentarus stengiuosi nekreipti dėmesio. Kai sezono viduryje laimi seriją rungtynių, aišku, džiaugiesi, bet įrodyti kažką galima tik galutiniu rezultatu. Kritikų buvo, yra ir bus, dėl to nesijaudinu, žinau savo bėdas, problemas, jas aptariame ir sprendžiame trenerių kolektyve. Džiaugiuosi tais, kurie komandą palaiko“, - po pergalės kalbėjo „Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas.

M. Lukošius: „Penki žaidėjai negali žaisti 35-40 minučių, todėl neišvengiamai atsiranda duobių“
„Kol žaidėme be keitimų, palaikėme vidutinį ritmą, tol laikėmės. Tiesa, šiauliečiai visą laiką turėjo kelių taškų persvarą. Bet penki žaidėjai negali žaisti 35-40 minučių, todėl neišvengiamai atsiranda duobių. Tai išsyk atsispindėjo rezultate. Reikia pripažinti, kad kai kuriems krepšininkams žaisti LKL - didelis avansas. Tikėkimės, kad tai duos jiems naudos ateityje. Iki Naujųjų metų mes turėjome daugiau žaidėjų - labai trūksta Martyno Paliukėno, Tomo Lekūno, kitų vaikinų. Be to, atsiminkime, kad pergalės buvo pasiektos namuose, o tai jaunai komandai labai svarbus faktorius. Dabar mes galime remtis tik Pauliumi Dambrausku, o varžovai dažnai prieš jį dvigubina gynybą. Kartais blyksteli Darius Gvezdauskas, kartais Eigirdas Žukauskas, bet jie nėra taškų darytojai, superatletai. Be to, jų silpnoji vieta - gynyba. Šiandien pagal galimybes sužaidė gal tik D. Gvezdauskas, bet jis tai ir turi daryti, nes aikštėje buvo su jaunais žaidėjais. Mane labiausiai liūdina aukštaūgiai, kurie gauna kamuolį, bet neišnaudoja savo ūgio, kūno, jėgos, nes stokoja technikos. Negali vien bandyti nustumti, nes varžovai greitai tai perskaito. „Šiauliai“ buvo išstudijavę, todėl labai lengvai susitvarkė su mūsų priekine linija. „Šiauliai” yra tikrai galinga komanda - joje yra visų pozicijų žaidėjų. Jie turi metikų, gerai ginasi, mėgsta greitą žaidimą. Po kiekvienos netikslios atakos yra problemų stabdant jų greitąjį puolimą. Manau, kad ši gerai sukomplektuota komanda pasieks ne vieną pergalę. Nenustebsiu, jei šiauliečiai žais LKL pusfinalyje“, - sakė „Dzūkijos“ treneris Mindaugas Lukošius.

Rezultatai
„Šiauliams“ taškų pelnė: T. Leslie – 16 tšk., D. Pakamanis – 11 tšk., Ch. Cooperis ir J. Jucikas – po 10 tšk., M. Kumpys – 9 tšk., D. Needhamas ir V. Šulskis – po 7 tšk., D. McClure'as ir R. Giedraitis – po 6 tšk., A. Sajavičius – 3 tšk., I. Ramašauskas – 2 tšk.
„Dzūkijai“: D. Gvezdauskas – 19 tšk., D. Staniulis ir T. Šležas – po 7 tšk., A. Lapeta, E. Žukauskas ir P. Dambrauskas – po 4 tšk., B. Vaitulionis – 2 tšk.

2014-01-29 17

Nors šiauliečiai nesitikėjo lengvų rungtynių, tačiau netruko susikrauti net 40-ies taškų persvarą.
Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.

 

Į viršų