2013-06-11 18

Ruošiamasi nugriauti tris apleistus kioskelius, kurių savininkai taip ir neatsirado. Miesto vaizdą darkančių statinių yra ir daugiau.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Mindaugas LAURINAITIS
Šiaulių miesto savivaldybė iki šio mėnesio pabaigos žada nugriauti tris nebenaudojamus kioskelius – du pėsčiųjų bulvare (Vilniaus 137), netoli Dviračių muziejaus, trečią – pietinėje miesto dalyje (Tilžės 28C). Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Vingras sako, kad kioskelių savininkų buvo ieškoma ilgiau nei metus. Vis atsiliepdavo tariami savininkai, tačiau tikrųjų savininkų taip ir nesulaukta. Nuspręsta miesto estetinį vaizdą darkančius statinius nugriauti.
„Pripažinta, kad apleisti kioskeliai yra antisanitariniai židiniai. Per žiemą kaupiasi drėgmė, neretai į juos įsilaužia. Miesto infrastruktūros skyriui pavesta iki mėnesio galo kioskelius nugriauti“, - pirmadienį teigė V. Vingras.
Mieste apleistų kioskelių yra ir daugiau, neretai chuliganai juos padega. Vienas statinys „puošia“ Šiaulių kultūros centrą. Matant, kaip valdininkai skubinasi spręsti kitų statinių problemą, panašu, kad tokie apdaužyti ir nusitrynę statiniai miesto gatvėse stovės dar ilgai.

Į viršų