Jungtinių Valstijų žiniasklaidos konglomeratas "Walt Disney" paskelbė penktadienį parduodantis legendinę kino studiją "Miramax Films" grupei investuotojų "Filmyard Holdings" už 600 mln. dolerių, praneša naujienų tarnyba RBC. 

Parduodant kino studiją "Miramax" bus kartu perduotos ir teisės į daugiau nei 700 kino filmų, tarp jų ir "Oskaro" laimėtojus (filmus "Čikaga", "Įsimylėjęs Šekspyras", ir kt.)., kelias knygas ir projektus, taip pat ir į patį "Miramax" prekės ženklą, pranešama kompanijos pranešime spaudai.

Sandoriui turi pritarti priežiūros tarnybos. Tikimasi, kad jis bus užbaigtas iki šių metų pabaigos.

"Nors mes labai didžiuojamės per šiuos metus parengtais kino studijos "Miramax" projektais, vadovaujantis "Walt Disney" strategija siekiama susitelkti vien tik ties kino filmų su "Disney", "Pixar" ir "Marvel" ženklais kūrimu", - pareiškė "Disney" vykdomasis direktorius ir prezidentas Robertas Aigeris (Robert Iger).

"Walt Disney" buvo įsteigta 1923 metais ir yra antra didžiausia žiniasklaidos korporacija pasaulyje po "Time Warner". Kompanija dirba keturiomis kryptimis: kino filmų kūrimas ("Walt Disney Pictures", "Touchstone", "Hollywood Pictures" ir "Miramax"), teminiai parkai ir kurortai ("Walt Disney World" ir "Disneyland"), vartojimo produktai ir žiniasklaida.
ELTA 
Į viršų