Žurnalas „Reitingai“ dešimtą kartą pristatė institucinius šalies gimnazijų ir aukštųjų mokyklų reitingus. Juose – puikios žinios Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU) ir LSMU gimnazijai. Geriausiųjų valstybinių universitetų penketuke LSMU, surinkęs 61,14 taško, pirmą kartą iškilo į antrą poziciją šalyje.

Aukštų įvertinimų universitetas pasiekė pagal Alumnų kuriamos pridėtinės vertės ir darbdavių vertinimų (21,4 iš galimų 25 taškų), Studentų ir studijų (20,7 iš galimų 25 t.), Esamo ir ateities akademinio personalo kriterijus (7,2 iš galų 10 t.).  Pagal Mokslo, meno ir/ar sporto veiklos bei aukščiausių akademinių pasiekimų kriterijų LSMU – trečias valstybinių universitetų dešimtuke.

Universitetai buvo vertinti pagal 39 skirtingus parametrus, kurie sugrupuoti į penkis stambius kriterijus, už kuriuos iš viso buvo galima surinkti 100 taškų. Skaičiuojant rodiklius, remtasi Lietuvos mokslo tarybos (LMT), Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA), Vyriausybės strateginio analizės centro (STRATA) ir universitetų duomenimis.

„Galime kilti dar aukščiau: strateginės plėtros gairėse Universitetas yra išsikėlęs itin ambicingus tikslus“, – pasidžiaugęs puikiais šiųmečiais rezultatais, į ateitį žvelgė LSMU prorektorius studijoms prof. Kęstutis Petrikonis.

Prorektoriaus pastebėjimu, svarbiems pokyčiams dažniausiai reikia kelerių metų, tad reitingai realios veiklos, studentų skaičiaus, kokybės procesų pokyčius įvertina kiek vėluodami. Studijose, moksle, tvaraus universiteto kūrimo veiklose, santykyje su pagrindinėmis veiklomis – žmogaus ir gyvūno sveikata – aukšti Universiteto įvertinimai yra labai logiški.

„Džiugina ir aukštai įvertinti mokslo rezultatai – jie tvariausi, iš mokslo jau reikalaujama ir tam tikrų sprendimų, inovacijų, rezultatų pritaikymo. Šioje srityje taip pat realus augimas, kadangi LSMU užsibrėžęs po keleto metų tapti daugiau mokslo produkciją kuriančiu universitetu“, – pabrėžė prof. K. Petrikonis.

Taip pat prorektorius pažymėjo svarbius pokyčius, vykstančius pasauliniu mastu, staigų dirbtinio intelekto panaudojimo augimą:

„Visada bus svarbu tai, kas sukurta žmogaus protu ir gebėjimais, tad šiuo metu turėtume telktis ne į konkurenciją tarp universitetų, o į konkurenciją su dirbtiniu intelektu“, – pažymėjo prof. K. Petrikonis.

Aukštų įvertinimų pasiekė ir LSMU gimnazija, geriausiųjų atrankinių Lietuvos gimnazijų penketuke užėmusi trečiąją vietą.

Pranešimą paskelbė: Rasa Masiokaitė, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas

Į viršų