Būsimi technologijų, inžinerijos ir programavimo sričių pirmakursiai jau nuo pirmadienio, gegužės 8 d. gali pretenduoti į metinę 3 000 eurų (10 mėnesių po 300 eurų) stipendiją – jiems tereikia „Teltonikos“ svetainėje internete užpildyti anketą.

„Teltonikos“ įmonių grupės vykdoma stipendijų programa „Ateitis priklauso man!“ organizuojama jau trečius metus iš eilės. Stipendijų programos tikslas – paskatinti jaunuolius drąsiai žengti į technologijų pasaulį ir rinktis inžinerines specialybes. Nuo 2021 m. jau 200 pirmakursių gavo „Teltonikos“ stipendijas, kurių bendra vertė siekia 600 000 eurų. Tai yra didžiausia privačia iniciatyva organizuojama stipendijų programa Lietuvoje.

„Vis garsiau kalbama, kad inžinierių ir technologijų specialistų Lietuvoje trūksta jau dabar, o ateityje jų trūkumas bus dar didesnis. Todėl bendradarbiaudami su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis toliau vykdome stipendijų programą. Taip siekiame paskatinti jaunuosius talentus rinktis inžinerijos ir IT studijų kryptis geriausiose Lietuvos aukštosiose mokyklose ir įgyti vertingų inžinerijos, elektronikos, mechanikos ar informatikos žinių”, – sako stipendijų programą „Ateitis priklauso man!“ įgyvendinančios VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys.

Daugiau informacijos galima sužinoti šiai stipendijų programai skirtoje „Teltonika“ svetainėje. Registracijos anketą bus galima pildyti iki rugsėjo 5 d., o kam bus skirtos stipendijos, paaiškės mokslo metų pradžioje.

Taip pat moksleiviams bus surengti nuotoliniai susitikimai, kurių metu bus plačiau pristatyta stipendijų programa ir kandidatavimo procesas. Pristatymai vyks gegužės 9, 17, 23 ir 31 d. „Teams“ platformoje:

    2023-05-09 16.00 val., prisijungimo nuorodą „Teams” platformoje rasite čia.
    2023-05-17 16.00 val., prisijungimo nuorodą „Teams” platformoje rasite čia.
    2023-05-23 16.00 val., prisijungimo nuorodą „Teams” platformoje rasite čia.
    2023-05-31 16.00 val., prisijungimo nuorodą „Teams” platformoje rasite čia.
    Jei prieš renginį norėtumėte gauti priminimą – užsiregistruokite čia.

Metinės 3 000 eurų stipendijos atiteks gabiausiems būsimiems technologijų, inžinerijos ir programavimo sričių pirmakursiams. Atrankos metu pirmiausia bus vertinami kandidatų technologinės ir inžinerinės veiklos pasiekimai ir gebėjimai, jų motyvacija, taip pat gali būti atsižvelgta ir į mokslo rezultatus.

„Teltonikos“ stipendijų programoje dalyvauja 10 aukštųjų mokyklų: Vilniaus universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Klaipėdos universitetas, Kauno technikos kolegija, Kauno kolegija, Utenos kolegija, Vilniaus kolegija ir Alytaus kolegija. Į stipendiją gali pretenduoti būsimieji pirmakursiai, brandos atestatą gausiantys 2023 metais bei pasirinkę vieną iš 32 šiose mokslo įstaigose vykdomų technologinės pakraipos studijų programų.

Pranešimą paskelbė: Julius Švagždys, TELTONIKA IoT GROUP, UAB

Į viršų