Nuo vasario 20 d. profesinėse mokyklose pradeda mokytis daugiau kaip tūkstantis naujų mokinių. Priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapo metu iš viso pasirašytos 1 149 mokymo sutartys (2022 m. – 1 007) su 18 profesinio mokymo įstaigų.

„Šių metų žiemos priėmimas į profesines mokyklas pritraukė daugiau norinčiųjų įgyti profesiją nei pernai – džiaugiamės, kad profesinio mokymo populiarumas auga ir žiemos priėmimo etapas pasiteisina. Daugiausia susidomėjimo sulaukė tos profesijos, kurios šiandien darbo rinkoje ir yra paklausiausios, t. y. sveikatos priežiūros, inžinerijos srities specialistai, krovinių transporto priemonių vairuotojai“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Daugiausia mokinių mokysis pagal sveikatos priežiūros (244), inžinerijos ir inžinerinių profesijų (227), socialinės gerovės (146) sričių mokymo programas. Populiariausios mokymo programos – motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojo (86), slaugytojo padėjėjo (76) ir elektriko (68) modulinės tęstinio profesinio mokymo programos.

Gausiausio naujų mokinių būrio sulaukė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras (189), Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centras (150) ir Alytaus profesinio rengimo centras (129).

Beveik visi sutartis sudarę asmenys – 1 144 mokiniai – mokysis valstybės finansuojamose vietose.

Daugiausia norinčiųjų įgyti profesiją profesinio mokymo įstaigos sulaukia vasaros priėmimo etapuose. Pagrindinio priėmimo vasaros etapas į profesinio mokymo įstaigas prasidės birželio 1 d., stojantieji prašymus galės užregistruoti iki rugpjūčio 7 d.

Papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks rugpjūčio 21–27 d. Priėmimas į laisvas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas vyks rugsėjo 4 d.–lapkričio 20 d.

Iš viso į valstybės finansuojamas vietas numatyta priimti 20,6 tūkst. mokinių.

Pranešimą paskelbė: Paulina Janulytė , LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Į viršų