VšĮ „Begemotas“ komanda, bendradarbiaudama su VšĮ „Inovatorių slėnis“ pradėjo Šiaulių miesto gabiųjų moksleivių (8 ir I-III gimnazinių klasių mokinių dalykinių Šiaulių miesto olimpiadų ir konkursų prizininkų) vasaros stovyklą. Ji vyks birželio 28–liepos 3 d. „Inovatorių slėnyje“, Antalieptėje, Zarasų rajone.

Dalyviai pirmadienio rytą sėdo į autobusą ir nuvyko į numatytą vietą, kur įsikūrė ir nieko nelaukdami kibo į įvairias veiklas: užsiiminėjo komandos formavimo, susipažinimo užduotimis, mokėsi verbalinės, neverbalinės komunikacijos, daug dirbo gamtoje, įveikė daug intelektualių iššūkių, taip pat vyko olimpiadininkų vertas protų mūšis.

„Tai labai gabūs ir motyvuoti jaunuoliai iš įvairių Šiaulių miesto gimnazijų bei progimnazijų, mokyklų. Jeigu galvojate, kad šiuolaikinis jaunimas niekuo nesidomi, yra nieko vertas, jums vertėtų apsilankyti mūsų stovykloje ir pabendrauti su šiais jaunuoliais. Čia susirinko geriausi iš geriausiųjų. Pirmoji diena pranoko mūsų visų lūkesčius“, – kalbėjo VšĮ „Begemotas“ komandos nariai.

Tai atvira erdvė gamtoje, kur susitinka istorija, kultūra, technologijos ir žmonės tam, kad gimtų socialinės inovacijos keičiančios pasaulį. Šios programos metu mokiniai tobulina empatiško atstovavimo kompetenciją, mokosi suprasti visų savo bendruomenės narių poreikius. Stovykloje daug dėmesio bus skiriama stiprinti jaunimo pilietiškumą, savo krašto kultūros savitumo, unikalios tapatybės suvokimą ir puoselėjimą, ugdyti jaunimo kritinį mąstymą, atsparumą išorės propagandai ir gerinti jo integraciją į bendrą valstybės gyvenimą.

Moksleiviai susirinko iš šių Šiaulių mokyklų: Juliaus Janonio gimnazijos, Didždvario gimnazijos, Stasio Šalkauskio gimnazijos, „Santarvės“ gimnazijos, „Juventos“ progimnazijos, Dainų progimnazijos, „Romuvos“ progimnazijos, Lieporių gimnazijos, Šiaulių universitetinės gimnazijos, Vinco Kudirkos progimnazijos, „Sandoros“ progimnazijos, Gegužių progimnazijos, Jovaro progimnazijos.

Į viršų