Nuotolinis ugdymas pilnas didžiulių iššūkių, kaip įvaldyti įvairias technologijas tiems, kuriems jos nebuvo aktualios. Gyvenimas pakoregavo ugdymo procesus taip, kad ir neformalus ugdymas vyksta nuotoliniu būdu, sudėtingi procesai menininkams, muzikams, nes ugdytiniams ypač reikalinga pagalba, palaikymas. Pasikeitus pasaulinei situacijai dėl epidemiologinės Nežiūrint į susidariusią situaciją, mokytojai išnaudoja visas galimybes ir mokinius skatina dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Kuršėnų meno mokyklos mokiniai ir mokytojai ne vieną kartą įrodė, kad norint galima pasiekti puikių rezultatų ir dirbant nuotoliniu būdu.

Vilniuje vyko prestižinis respublikinis akordeonistų konkursas „Vilnius 2021“. Lietuvos akordeonistų asociacijos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pastangomis, konkursas organizuojamas kas antrus metus pavasarį. Šiais metais dėl informacinių technologijų virtualus konkursas subūrė Lietuvos ir užsienio jaunuosius atlikėjus. Šiemet komisiją sudarė šešiolika komisijos narių – akordeono specialybės mokytojų iš visos respublikos.

Šis konkursas buvo sėkmingas Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokyklos atstovams, kuriuos paruošė akordeono specialybės mokytoja metodininkė Irma Dešriuvienė. Mokinių respublikiniame akordeonistų konkurse „Vilnius 2021“ B kategorijoje antrąją vietą iškovojo Emilija Dubro,  Dovydas Miceika A kategorioje – trečiąją vietą, o akordeonistų ansamblis F2 kategorijoje pelnė trečiąją vietą. Dovydui šis konkursas pirmas – jis mokosi groti akordeonu pirmi metai.

Į viršų