Mokslas nebuvo ir niekuomet nebus užbaigta knyga. Kiekvienas svarbus laimėjimas iškelia naujų klausimų, o visokia raida ilgainiui susiduria su naujais, kaskart didesniais sunkumais. (Albertas Einšteinas)

Jau dvidešimtą kartą, su vienerių metų pertrauka, kovo 5 dieną vyko tarptautinė konferencija „Mokinių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“, kurią organizavo Šiaulių Simono Daukanto gimnazija kartu su Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos regionų plėtros institutu.

Organizatoriai džiaugiasi, kad susidomėjimas konferencija nemažėja, nors ji vyko šiemet virtualiai.  Be nuolat dalyvaujančių mokytojų su savo mokiniais, sulaukta ir naujų dalyvių su įdomiais tiriamaisiais projektiniais darbais.

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 100 mokinių ir mokytojų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių: Kauno, Veliuonos, Vilniaus, Jurbarko, Klaipėdos, Vaškų, Radviliškio, Šiaulių ir žinoma svečiai iš Latvijos.

Plenariniame posėdyje buvo perskaityti aštuoni pranešimai. Kiekvienas pranešimas sudomino klausytojus. Didelį įspūdį paliko pranešimai „5G NR ir optiniai pluoštai kaip perspektyvesnis komunikacijos šaltinis“, „Optimizavimo uždavinio sprendimas “, „Ar stiprus jūsų slaptažodis?“.

Plenarinio posėdžio pranešėjų projektinius darbus aptarė ir įžvalgas pateikė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos regionų plėtros instituto doc. dr. Gražvydas Felinskas. Visi plenarinio posėdžio dalyviai dėkojo konsultantui už labai įdomų aptarimą ir puikias įžvalgas, o mes džiaugiamės, kad tai ir mūsų gimnazijos mokytojas.

Po plenarinio posėdžio darbas vyko keturiose sekcijose, kuriose buvo pristatyti 35 vienas už kitą įdomesni ir svaresni mokinių tiriamieji darbai. Projektinius darbus aptarė bei įžvalgas pateikė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos regionų plėtros instituto doc. dr. Neringa Klovienė, prof. dr. Renata Macaitienė, doc. dr. Virginija Grabaliauskienė, prof. dr. Sigita Turskienė.

Darbo diena buvo nelengva, tačiau ji prabėgo greitai ir turiningai.

Visi konferencijos dalyviai atsisveikino su viltimi, kad kitais metais vėl susitiks. Organizatoriai tiki, kad dvidešimt pirmoji tarptautinė konferencija „Mokinių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“ tikrai įvyks.

Į viršų