Estijos Elva mieste vyko vaikų, gimusių 2007 metais, elitinis turnyras, kuriame varžėsi 14 komandų. Tarp komandų buvo ir Europoje gerai žinomų komandų akademijos – tai anglų komandos „Tottenham Hotspur“, „West Ham United“. Taip pat turnyre dalyvavo Maskvos „CSKA“ (Rusija), Kijevo „Dinamo“ (Ukraina), komandos iš Lenkijos – Varšuvos „Legia“, Varšuvos „Varsovia UKS“, estų Talino „Kalev“, FC „Flora“, latvių atstovai Rygos FS „Metta“ bei vieninteliai Lietuvos atstovai – FA „Šiauliai“.

Šiauliečiai per dvi dienas sužaidė 12 rungtynių. Buvo žaidžiama 8x8 formatu. Vienų rungtynių trukmė 17 minučių.

Pogrupyje šiauliečiai sužaidė 6 rungtynes. Jos susiklostė ne taip sėkmingai – vienodais rezultatais 0–2 pralaimėta Kijevo „Dinamo“, Varšuvos „Legia“, „West Ham United“, Talino „Kalev“ komandoms, minimaliu skirtumu 0–1 teko pripažinti Baltijos futbolo mokyklos iš Latvijos pranašumą bei pogrupyje paskutinėse rungtynėse 0–0 sužaista su Estijos JK „Tarvas“ komanda.

Toliau šiauliečiai varžėsi sidabrinėje grupėje, kur taip pat sužaidė 6 rungtynes. Ten taip pat nepavyko pasiekti didesnių laimėjimų – du kartus šiauliečiai sužaidė lygiosiomis ir keturis kartus patyrė pralaimėjimus, o turnyre užimta 13 vieta.

Parengta pagal ŠFA

Į viršų