2019 metų Baltijos moterų futbolo lygos pirmenybės praėjusio sezono vicečempionėms Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkėms prasidėjo taip sėkmingai kaip, ko gero, tikėjosi nedaugelis. 13:1 – toks įmuštų-praleistų įvarčių santykis po dviejų sužaistų rungtynių žiba Baltijos lygos turnyro lentelėje ties šiauliečių grafa.

Tokį galingą sezono startą vargu ar galėjo susapnuoti ir pats vyriausiasis komandos treneris Rimantas Viktoravičius po pergalės Estijoje 8:0 prieš Pernu „Parnu JK“ klubą pripažinęs, kad galutinis rezultatas iš tiesų yra nelauktai triuškinantis.

„Kėlėme pagrindinį uždavinį rungtynes laimėti didesniu skirtumu nei tą prieš Pernu ekipą padarė Talino „Flora“. Ji šventė pergalę rezultatu 3:0, taigi norėjome išlikti turnyro lentelės viršūnėje su geriausiu santykiu, todėl pergalė 4:0 buvo mūsų tikslas. Jog pelnysime dvigubai daugiau įvarčių nei užsibrėžėme nesitikėjome, nes tiek pernai, tiek užpernai su „Parnu JK“ turėjome gerokai pavargti dėl 3 taškų. Tačiau kol kas džiaugtis puikiais rezultatais dar per anksti – esame tik sezono starto linijoje, kur kiekvienose rungtynėse gali būti greitai atvėsintas šaltu dušu“, – atsargiai apie įspūdingą komandos sezono pradžią kalbėjo treneris.

Kol kas stebina ne tik „Gintros-Universiteto“ darnus žaidimas ir triuškinančios pergalės, bet ir kai kurių žaidėjų asmeniniai pasirodymai.

Iš tokių neįmanoma nepastebėti tik prieš šį sezoną į komandos gretas įsiliejusios jaunosios kartos atstovės Rimantės Jonušaitės solo.

R. Jonušaitė išlieka vienintele „Gintros-Universiteto“ žaidėja, kuri šį sezoną dar nepaliko aikštės nei vienose rungtynėse nepelniusi įvarčio ir tikisi, kad ši serija dar kurį laiką nenutrūks.

Tiesa, R. Jonušaitė pratęsti įspūdingos įvarčių serijos mače su „Dinamo“ progos neturės, kadangi yra išvykusi atstovauti Lietuvos U-16 merginų rinktinei. Kontrolinėse rungtynėse su Šveicarija, kurias lietuvės pralaimėjo 2:3, „Gintros-Universiteto“ puolėja pasižymėjo 2 įvarčiais.

Nors Lietuvos čempionėms kol kas viskas einasi kaip „iš pypkės“, ją užkimšti yra pasiruošusios į Šiaulius Baltijos lygos rungtynėms atvykstančios Rygos „Dinamo“ futbolininkės.

Tai vienintelė Baltijos lygos komanda, kuri šiame turnyre dar nežaidė nei vienerių rungtynių, o ir apskritai „Dinamo“ klubui susitikimas Šiauliuose bus pirmasis krikštas Baltijos moterų futbolo lygoje.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų