Dainų progimnazijoje susirinko būrys Šiaulių miesto pirmokų.  Čia vyko bendrojo lavinimo mokyklų pirmų klasių mokinių viktorina ,,Gyvenkime švarioje aplinkoje“. Smagu, kad viktorinoje dalyvavo ,,Saulės“ pradinės mokyklos, ,,Salduvės“ progimnazijos, ,,Sandoros“ progimnazijos, Gytarių progimnazijos, Centro pradinės mokyklos ir  Dainų progimnazijos pirmokų komandos.

Viktorina prasidėjo eilėmis ir dainomis apie rūką ir lietų. Sumanieji mokiniai atsakinėjo į klausimus interaktyvioje lentoje, sprendė kryžiažodžius, analizavo situacijas,  kaip saugoti gamtą, naudotis jos teikiamomis gėrybėmis, siekiant palaikyti švarią ir saugią aplinką. Užduotis paruošė mokytojos Inga Petrukonienė, Aurelija Jurgutavičienė, Justina Jurevičiūtė. Linksmai ir entuziastingai mokiniai atliko mokytojos Violetos  Tamulienės praktines užduotis, susijusias su atliekų kiekio mažinimu, gyvenimo būdo pokyčiais, atliekų rūšiavimu. Mokinių atsakymus  vertino iš mokytojų sudaryta komisija. Viktorina padėjo mokiniams suvokti aplinkos tausojimo principus, suteikė galimybę patiems aktyviai veikti kasdienėje aplinkoje.

Viktoriną laimėjo draugystė ir meilė gamtai. Mokyklos direktorė pasveikino visus dalyvavusius, palinkėjo tausoti ir saugoti gamtą.  Įteikė mokiniams padėkos raštus.

Į viršų