Šiaulių universiteto bibliotekoje vyko mokinių verslumo ugdymo baigiamasis renginys „Mano išmanusis produktas darbui ir laisvalaikiui“. Tai bendras Šiaulių universiteto, Šiaulių universiteto gimnazijos, „Ragainės“ progimnazijos ir Šiaulių profesinio rengimo centro projektas, kuris buvo vykdomas nuo rudens. Jo tikslas – nustatyti naujų išmaniųjų produktų poreikį ir juos sukurti, pagaminti.

Pirmojo susitikimo metu „Ragainės“ progimnazijos pradinių klasių mokiniai pristatė inovatyvių produktų idėjas, išsakė kas, jų manymu, palengvintų jų buitį ar laisvalaikį. ŠU gimnazijos I-II klasių mokiniai „pirko“ idėjas ir ėmėsi darbo: kūrė produktų projektus, brėžinius, nuolat ieškodami tobuliausio varianto. Praktinių ir teorinių žinių, patarimų sėmėsi iš savo mokytojų, Šiaulių universiteto mokslininkų, Šiaulių profesinio rengimo centro dėstytojų, studentų. Per kelis mėnesius buvo sukurti keli naujoviški, funkcionalūs, paklausūs produktai: išmanioji pagalvė, dviratis, pirštinės, lentyna, veidrodis ir kuprinė.

Baigiamojo renginio metu progimnazistai ir gimnazistai vaizdingai pristatė savo produktus ir susirinkusiuosius nustebino kūrybiškumu, išmone, artistiškumu. Vertinimo komisija skyrė tokias nominacijas: išmanusis dviratis pripažintas ekologiškiausiu gaminiu, pagalvė – praktiškiausiu, išmaniosios pirštinės, kuriose integruota plokštelė šildo rankas, pripažinta inovatyviausiu gaminiu bei laimėjo pagrindinį apdovanojimą. Komanda, linksmai, nuotaikingai pristačiusi išmaniąją pagalvę, buvo apdovanota specialiu prizu – už originalią prezentaciją nariams įteikti kvietimai į miuziklą „Lituanica“.

ŠU gimnazijos mokiniai renginio metu džiaugėsi ir dėkojo už puikią galimybę dalyvauti projekte, nes, kaip jie minėjo, žinių bagažas papildytas neįkainojamos vertės patyrimais. Projektą koordinavusi gimnazijos neformaliojo ugdymo skyriaus vedėja Laima Zeringienė džiaugėsi, kad mokiniai patobulino verslumo ir kūrybiškumo, komunikavimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Į viršų