Žemės dieną, kai diena tokio pat ilgumo kaip naktis – Šiaulių universiteto gimnazijoje vyko Gamtosauginio ugdymo diena. Tądien gimnazistai pasiskirstė į įvairias veiklas, kurios neapsiribojo ne tik gimnazija, bet ir Šiaulių miestu – būrys mokinių (net dviem autobusais) išvyko į Kauną, kur „Žalgirio“ arenoje vyko renginys „Geriausia ever pamokų diena“.

Čia mokiniai dalyvavo 8 įvairiose pamokose, kurios, jų nuomone, buvo be galo įdomios, naudingos – jas vedė charizmatiški, patyrę savo srities specialistai. Neatsiktinai daug dėmesio skirta gamtai – pirmoji biologijos pamoka pradėta nuo vilkų užkalbėtoju vadinamo, į kino aikšteles drąsiai laukinius gyvūnus atvedančio vengro Zoltan Horkai. Jis atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje yra labai geros sąlygos vilkams gyventi. Lietuva yra unikali šalis, kur gyvena šie nuostabūs gyvūnai. Ir prašė padaryti viską, kad Lietuvoje vilkai išliktų. O visų svarbiausia – saugoti savo namus – Žemę.

Mokiniai, nevykę į ekskursiją, dalyvavo projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Šiaulių mieste“ veikloje. Vidurdienį visi rinkosi prie Talkšos ežero, kur vyko „Žemės diena 2019“ – renginio metu iškelta Žemės vėliava, skambėjo dainos, mokiniai įsiliejo į įvairias veiklas.

Paminėti Žemės dieną ŠU gimnazija pakvietė Dainų progimnazijos mokinius – aktyvių, kūrybingų užsiėmimų metu progimnazistai keliavo visų mėgstamos daržovės keliu – „bulvės keliu“. Naujos patirtys, skaisti saulutė ir veiklos draugų būryje padovanojo visiems pavasariškos nuotaikos dieną.

Į viršų