Šiaulių universiteto gimnazijos mokiniai jau įpratę, kad padedami ekonomikos mokytojos Kristinos Nosamienės ne tik įgyja daug vertingų žinių, bet jas jau dabar, mokydamiesi gimnazijoje, gali sėkmingai panaudoti praktiškai – gimnazistai aktyviai dalyvauja įvairiuose konkursuose, kuria mokinių mokomąsias bendroves, kurios turtina ne tik žinių bagažą, bet ir yra pelningos: sulčių ir kokteilių baras, prekiaujantis sveikais kokteiliais, vaisių salotomis, gimnazijoje pelningai dirba jau antrus metus, vaisių ir daržovių traškučių kioskelio „Niam Niam“ produkcija taip pat per šiuos metus pamėgta tiek mokytojų, tiek mokinių.

Kaip sako mokiniai, pačios įdomiausios veiklos yra tos, kurių teorines žinias galima pritaikyti praktiškai. Būtent todėl mokytoja K. Nosamienė tiek pamokų, tiek renginių metu įtraukia mokinius į aktyvias veiklas, per žaidimus, praktikumus.

Mokytoja K. Nosamienė vedė pamoką „Mokesčių krepšinis“ Šiaulių Dainų progimnazijos 7 klasių mokiniams. Septintokai per aktyvias veiklas aiškinosi, kas yra mokesčiai, kokios jų rūšys, kuo mokesčiai skiriasi nuo išlaidų už paslaugas. Mokiniai diskutavo, kas moka mokesčius. Daugiausia dėmesio skirta darbo pajamų apmokestinimui. Progimnazistai buvo pakviesti ,,į darbą“ ir nuo uždirbtų pajamų visi sumokėjo mokesčius. Aktyvioje veikloje ,,Mokesčių paklodė“ išsiaiškino, kam naudojami jų sumokėti mokesčiai.

K. Nosamienė buvo pakviesta pas Dainų progimnazijos penktokus – vedė integruotą ekonomikos ir matematikos pamoką „Žaislo gamyba“.  Pamokoje mokiniai gamino žaislus, skaičiavo jų savikainas, kūrė pagamintų žaislų reklamas. Pristatę pagamintus produktus, pirko kitų komandų gaminius ir skaičiavo gautus pelnus.

Džiugu, kad visos komandos sukūrė puikius žaislus, parengė šaunias jų reklamas ir, svarbiausia, visos komandos uždirbo pelno!

Į viršų