Į Šiaulių „Saulėtekio“ gimnaziją pasisemti robotikos patirties atvyko Panevėžio miesto švietimo centro direktorė Asta Malčiauskienė kartu su didele Panevėžio miesto gimnazijų ir progimnazijų informacinių technologijų mokytojų grupe. Svečiams buvo pristatyta gimnazijoje jau antri metai I-II gimnazijos klasėse įgyvendinama robotikos kryptis. Šią kryptį pasirinkę mokiniai ne tik susipažįsta su robotikos pagrindais, bet ir plėtoja 3D modeliavimo, programavimo ir konstravimo įgūdžius. Mokymui naudojama ypač moderni Arduino platforma, įvairūs prie robotų jungiami davikliai, mBot robotai bei detalės spausdinamos 3D spausdintuvu.

Gimnazijos robotikos mokytojas Renatas Montvilas supažindino svečius su turima technine baze (robotikos kabinetu), pademonstravo gimnazistų kurtus ir respublikinėse, tarptautinėse robotikos varžybose laurus skynusius linijos sekimo, mini sumo ir folkrace robotus.

Robotų kūrimo principais pasidalino Šiaulių universiteto katedros docentas, inžinierius-programuotojas Nerijus Ramanauskas. Vėliau svečiai lankėsi Dainų progimnazijoje, kur susitiko su robotikos būrelio vadovu Ričardu Geču.

Panevėžiečiai džiaugėsi užsimezgusia draugyste ir užsidegė noru daugiau sužinoti apie robotikos subtilybes bei nusprendė išbandyti savo jėgas balandžio 6 dieną „Saulėtekio“ gimnazijos ir Šiaulių robotikos klubo organizuojamose tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2019“.

Į viršų