Šiemet tradiciškai, jau XVI kartą, Gegužių progimnazijos Lietuvių kalbos draugijos nariai organizavo Diktanto konkursą, skirtą vasario 21-ajai – Tarptautinei gimtosios kalbos dienai paminėti. Apie tai informuoja Silvija Baranauskienė, Gegužių progimnazijos direktorė, Lietuvių kalbos draugijos progimnazijoje pirmininkė.

Diktanto konkursui kėsinosi koją pakišti siautėjantis gripas: galėjo taip atsitikti, jog raštingiausieji susirgs. Džiugu, jog taip neatsitiko — net 77 gimtosios kalbos sergėtojai iš Gegužių progimnazijos bei Lieporių gimnazijos susirinko pagerbti  lietuvių kalbą, rašydami diktantus. Baltuose lapuose taisyklinga gimtąja kalba liejosi tekstai apie rugiagėlių mėlį rugių lauke, apie miško grožį, ąžuolų galingą giesmę, apie tai, kad kalba negali ir neturi virsti tik bendravimo priemone. Vyriausieji Diktanto konkurso dalyviai (III ir IV kl. gimnazistai, mokytojai, administratoriai, mokinių tėvai) rašydami filosofavo apie nemirtingumą, remdamiesi Antikos mąstytojų mintimis, jog žmogus amžinai gyvas lieka tik per savo darbus.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti renginyje, skirtame Kovo 11-ajai. Renginys vyks kovo 8 d. 12 val. Gegužių progimnazijos aktų salėje. Kaip ir kasmet bus džiugu žiūrėti į visų rašiusiųjų vaikų bei jaunuolių veidus, kuriuos rausvins laimingos šypsenos ir širdingas pasididžiavimas savo raštingumu. Ne mažiau smagu bus sveikinti ir suaugusiuosius – mokytojus, tėvus, kurie savo pavyzdžiu skiepija meilę tam, kas mūsų šaliai yra svarbiausia.

Į viršų