Šie mokslo metai ,,Romuvos“ progimnazijos bendruomenei ypatingi, šiemet mokykla švenčia 30-ties metų sukaktį. Jubiliejus – tai galimybė sustoti nuolatiniame darbų sūkuryje, atsigręžti atgal, prisiminti buvusius kolegas ir mokinius, pasidžiaugti šiandienos mokyklos bendruomene, pasidalinti ateities siekiais bei idėjomis.

Mokyklos istorija prasidėjo nuo 1988 metų rugsėjo 1-osios, kai duris pravėrė tuometinė Šiaulių 20-oji vidurinė mokykla, kuriai vadovavo direktorius Vytautas Giedraitis. 2005 m. Šiaulių miesto savivaldybės sprendimu vidurinė mokykla buvo reorganizuota į dvi: ,,Romuvos“ gimnaziją ir ,,Romuvos“ pagrindinę mokyklą, kuriai ėmė vadovauti (ir vadovauja iki šiol) direktorė Stanislava Prazauskienė. Per savo vadovavimo laikotarpį, direktorė  džiaugiasi patirtais  rimtais akademiniais ir linksmais prisiminimais, kurie įvardijami mokyklos jubiliejiniame leidinyje „Sėkmės skrydis“. Štai, kad ir toks, 2006 metais romuviečiai vieni pirmųjų mieste pasipuošė vieninga apranga.

2011 metais mokykla tapo ,,Romuvos“ progimnazija, kurios varomoji jėga yra puikūs pedagogai, šaunūs mokiniai ir didžiulė bendruomenės motyvacija. Visi kartu siekiame, kad vaikas, pažindamas save ir įvertindamas tai, kas jam geriausiai sekasi, galėtų patirti sėkmę.  

Mokyklos jubiliejaus renginiams buvo skirtos netgi dvi gruodžio savaitės. Šventinis šurmulys prasidėjo nuo gimtadienio torto, puošiančio mokyklos fojė, žvakučių įžiebimo bei mokinių linkėjimų ir sveikinimų.

Renginių maratoną tęsė 5 klasių šeimų bendruomenės vakaras, antrųjų klasių mokinių bei jų tėvelių sporto šventė „Sportuoju aš, tėtis ir mama“. Mokiniai ypač laukė ir su malonumu dalyvavo jau ne pirmus metus organizuojamoje naktyje progimnazijoje „Atgal į mokyklą“. Visi drauge susitelkę siekėme asmeninio „Romuvos“ fotorekordo su gimtadienio kepurėlėmis.

Mokyklos koridorius papuošė  keramikos kūrybinių darbų paroda ,,Atrieda atidunda“ ir dailės būrelio ,,Vitražas“ eksponatai. Šventinę nuotaiką pertraukų metu kūrė mokinių organizuojama gimtadienio karaokė.

Paskutinę renginių savaitę ypatingas dėmesys buvo skirtas progimnazijos bendruomenei. Pirmiausia mokinių savivaldos susitikime buvo padėkota aktyviausiems, labai gerai besimokantiems mokiniams, kurie pasižymi išskirtine lyderyste ir iniciatyvumu telkiant progimnazijos mokinių bendruomenę. Šiame susitikime dalyvavo progimnazijos direktorė Stanislava Prazauskienė, kuri mokiniams dėkojo už dalyvavimą konferencijose, konkursuose ir pasiekimuose sportinėje veikloje. Padėkoti mūsų „žvaigždutėms“ atvyko ir buvęs šios mokyklos direktorius Vytautas Giedraitis, kuris įteikė mokiniams padėkas, džiaugėsi, jog abi „Romuvos“ – gimnazija ir progimnazija mielai bendradarbiauja.

Kitą dieną Neformaliojo skyriaus vedėja Irma Rimkevičienė su mokiniais pakvietė į padėkos rytmetį „Ačiū“ progimnazijos ugdymo aprūpinimo skyriaus darbuotojus. Jiems skambėjo mokinių dainos, padėkos žodžiai už jų sunkų, atsidavimo reikalaujantį darbą bei įteiktos saldžios dovanėlės.

„Romuvos“ progimnazijos sukaktį vainikuos pagrindinis jubiliejaus renginys – šventinė bendruomenės popietė – koncertas „Sėkmės spinduliai“. Popietėje dalyvaus ne tik progimnazijos bendruomenė, bet ir gausus būrys svečių: buvę mokytojai bei mokiniai, švietimo atstovai, mokyklos draugai ir kiti garbūs svečiai.

Norime tikėti, kad ir toliau nepristigs jėgų, ištvermės ir sumanumo eiti teisingumo, šviesos ir pažangos keliu ir kad kitą dešimtmetį taip pat lydės prasmingi darbai bei mokslo pasiekimai.

Į viršų