Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos Ii klasės mokiniai vyko į patį miesto pakraštį, kur įsikūrusi viena pažangiausių ir moderniausių įmonių mieste. Juos pasitiko ir maloniai nustebino du gamybos  inžinieriai: pasakojo apie tai, nuo ko viskas prasidėjo, aiškino, kaip, iš ko ir kokių profilių esama stiklo paketų, kaip ir iš ko jis pagaminamas, ko reikia, kad stiklas būtų neperšaunamas arba neužsidegtų iki 1 val. kilus gaisrui patalpoje. Mokiniai sužinojo, jog reikia labai gerai išmanyti fiziką, chemiją, matematiką, be to, konstruktoriaus bei programuotojo darbą, kad galėtum suprojektuoti labai konkretų užsakymą ir atliktum jį be priekaištų – kokybiškai. Galima tobulėti ir darbininko pozicijoje, galima siekti ir vadovo pareigų. Šiai pareigybei reikalingas vadybininko diplomas.

22-ejus metus Šiauliuose veikianti „Bodesa“ šiuo metu jau yra aprėpusi tris veiklos sritis. Pirmoji, nuo kurios ir prasidėjo ilgas įmonės kelias, – tai stiklo gaminių gamyba. Pradėjusi veiklą nuo technologiškai paprastų stiklo paketų ir vos kelių žmonių darbo, šiandien, be didelės pridėtinės vertės stiklo paketų, įmonė siūlo grūdintą bei saugų stiklą ir įvairius gaminius iš jo. Galima sakyti, keliais šimtais kartų pagal darbuotojų skaičių išsiplėtusi įmonė dabar gamina ir aliuminio konstrukcijas, taip pat įžengė į statybų sektorių – renovuoja daugiabučius. Šiuo metu renovacijos darbai atliekami 18-oje daugiabučių.

Veiklos pradžioje įmonės įkūrėjas R. Gabrielaitis dirbo dviese su kolega, dar pusę metų įmonė turėjo tris samdomus darbuotojus. Dabar joje dirba apie 200 darbuotojų. Esama ir moterų, kurioms įkurti atskiri dušai ir persirengimo kambariai. Tada mes neturėjome jokios technologinės įrangos – naudojome statybinius fenus, vadinamuosius pistoletus ir pan., o šiandien mūsų įranga naujoviška ir moderni, ji galėtų būti įvertinta 10 mln. eurų“, – kaip per daugiau nei dvidešimtmetį keitėsi bendrovė, pasakojo inžinieriai, gamybos vadovai.

Apsivilkę ryškiomis saugos liemenėmis po du nedrąsiai ėjome į gamybos cechą, kur stebėjome gyvą stiklo paketų gamybos procesą. Stiklas – trapi medžiaga, ypač ją pjaustant ar šlifuojant, gręžiant, todėl reikia būti labai budriems, kad neįvyktų gamybinė trauma. Pamatėme nemažai robotų.

Į viršų