Vinco Kudirkos progimnazijos informacinių technologijų mokytoja Daiva Paneckienė ir pradinių klasių mokytoja Eglė Čebatorienė dalyvavo Vilniuje vykusioje parodoje „Mokykla 2018“.  Šioje parodoje mokytojos  pristatė savo sukurtą mokymo priemonę „ŠACHMATAI“ bei pratybų sąsiuvinį prie jos mokiniams, pradedantiems žaisti šachmatais, praneša  mokytoja Rasa Blikertienė.

Renginyje dalyvavo Viktorija Čmilytė-Nielsen – Lietuvos šachmatininkė, didmeistrė. Ji akcentavo, kad žaidimas šachmatais skatina vaikus mąstyti, spręsti susidariusias problemas, ieškoti alternatyvų ir nepasiduoti tol, kol neišnaudoti visi galimi variantai, o jų šachmatuose yra labai daug.

Mokytojos papildė, kad žaidimas šachmatais taip pat padeda planuoti, numatyti keletą žingsnių į priekį, muzikuoti, kurti pasakas, būti draugiškais. Jos teigė, kad kurdamos mokymo priemonę „ŠACHMATAI“ susiejo ją su Lietuvos istorija ir kitais mokomaisiais dalykais, todėl ji puikiai gali būti integruojama.

Į klausimą „Kodėl mokytojai turi mokyti žaisti šachmatais, o ne šios sporto šakos treneriai“, Viktorija Čmilytė-Nielsen atsakė, jog pedagogą lengviau išmokyti žaisti šachmatais, negu trenerį išmokyti pedagogikos.

Į viršų