,,Romuvos” progimnazijoje vyko tėvų konferencija ,,Bendruomenės vertybių pynė“. Susirinkusiuosius sveikino šokių mokytojos Adelės Graužienės vadovaujamas liaudiškų šokių kolektyvas ,,Žalnieriukas“. Klasių tėvelių atstovus mokyklos direktorė Stanislava Prazauskienė supažindino su 2019–2021 metų strateginio  veiklos plano projektu, 2 proc. paramos lėšų ataskaita  už 2017 m., pasidžiaugta gerais  rezultatais,  modernia ir šiuolaikiška mokykla. Direktorės pavaduotoja Lina Senkuvienė kalbėjo apie progimnazijos 4, 8 klasių mokinių  2017–2018 m. standartizuotų testų (2018 m.) rezultatus. Apie tai informuoja lietuvių kalbos mokytoja Gitana Kovaliovienė.               

Vėliau mokytojai pakvietė tėvelius dirbti tikslinėse grupėse, kuriose jie bendradarbiaudami paruošė reikšmingų progimnazijos bendruomenei  ir asmenybės ūgties užtikrinimui vertybių pristatymus. Parengtus aštuonių vertybių plakatus, kitokius darbus pristatė visiems konferencijos dalyviams. Užsiėmimo temą ,,Pozityvus bendravimas“ pristačiusi kaip vieną svarbiausių šiuolaikinių vertybių lietuvių kalbos mokytoja Ingrida Samulionienė diskutavo su tėveliais, mokė bendrauti tarpusavyje, čia pat skandavo patarimus, kaip bendrauti, pozityviai reikšti nuomonę, siekti tobulumo. Su geografijos mokytoja Jūrate Paulauskiene tėveliai kalbėjo apie atsakomybę visur ir  visada. Pašnekovai sakė, jog tai yra svarbu visiems bendruomenės nariams. Tikybos mokytojos  Violetos Dališanskienės vadovaujama  grupė pristatė dar vieną visiems svarbią vertybę – tarnystę, pasak mokytojos, labai susijusią su savanoryste. Bendraujant ir bendradarbiaujant ši patirtis labai naudinga, skatina padėti, ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems labiausiai reikia. Etikos mokytojos Violetos Vyšniauskienės patarimų pasiklausę tėveliai rengė plakatą apie pagarbą. Dailės kabinete tėveliai, vadovaujami mokytojos Rasos Čepulienės, susipažino su fraktalais, juos piešė, kalbėjo apie unikalumą, jautėsi laimingi, galėdami prisidėti prie progimnazijos aplinkos bendrakūros, todėl visi įsijungė į įdomią ir šiuolaikišką veiklą.  

Tėveliai taip pat mokėsi groti perkusiniais instrumentais bumofonais, jų  iniciatyvą palaikė muzikos mokytoja Sigutė Vaičiulytė. O su technologijų mokytoja Marija Alūziene iš antrinių žaliavų  gamino kalėdines snaiges ir mokėsi kūrybiškumo, su  Jolanta Buziene gamino dovanų dėžutę ir ją papuošė. Tėveliai pasirinko dekoruoti  žaliais prieskoniais.

Pristatydami savo veiklos rezultatus tėveliai dalinosi įspūdžiais, džiaugėsi supratę, kaip lanksčiai ir šiuolaikiškai mokosi jų vaikai, nes patys turėjo galimybę pamatyti, kaip džiugu kasdien ko nors išmokti, sužinoti. Pabaigoje tėveliai  noriai siūlė savo iniciatyvas: pakviesti  mokinius į  darbovietę ir  papasakoti apie savo  profesiją,  padėti mokykloje organizuoti renginius, pamokyti rankdarbių, padėti organizuoti edukacines išvykas, taip suprasdami, jog jie yra edukacinio proceso dalyviai, atsakingi už visų bendruomenės narių tobulėjimą ir mokymąsi.

Į viršų