Simono Daukanto gimnazijoje klasių valandėlių metu vyko jau tradiciniu tapęs ir mokinių labai laukiamas renginys „Mano karjeros kelias“, kurio metu gimnazistų tėvai pristatė savo profesiją bei savo kelią iki jos.

Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorė Živilė Tarvydaitė 1i klasės mokiniams pristatė ugniagesio gelbėtojo ir inspektoriaus profesijas. Mokiniams papasakojo apie karjeros galimybes Valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, reikalavimus, keliamus norint tapti ugniagesiu gelbėtoju, kokias asmenines savybes turi turėti statutinis pareigūnas. Mokiniams taip pat priminta, kokios yra gaisrų priežastys, kaip jų išvengti ir ką daryti kilus gaisrui. Pristatymas buvo įdomus ir informatyvus.

1a klasei savo istoriją pasakojo UAB „Taurinas“ ir UAB „Euroautomatai“ generalinė direktorė Rosita Šabrinskienė. Ji gimnazistams paaiškino, kas yra didmeninė prekyba, PVM, papasakojo, kad bendrovėse dirba įvairių profesijų atstovai: pardavimų vadovai, agentai, sandėlininkai, tiekimo darbuotojai, vairuotojai, administratoriai. Direktorė pabrėžė, kad kiekviena profesija yra vienodai svarbi ir reikalinga.

IIIm klasėje lankėsi Donata Daknienė, dirbanti UAB Šiaulių plentas darbo saugos specialiste. Ji parodė naujus ir  jau įvykdytus grandiozinius įmonės projektus. Pašnekovė lygino įmonės darbą su mokykla, teigdama, kad kaip mokykloje pamokai vadovauja mokytojas, taip įmonėje darbininkai paklūsta padalinio vadovui. Kaip tokiai trapiai moteriai pavyksta susitarti su daugybe įmonėje dirbančių vyrų? Būna visko, sako, bet nulemia pasitikėjimas, pagarba ir gebėjimas valdyti konfliktus. O konfliktai, pasirodo būtini, jie tampa organizacijos varomąja jėga, tik reikia mokėti juos laiku ir išmintingai spręsti. Taip pat pašnekovė pažymėjo, kad šiuo metu siekia trečio aukštojo mokslo diplomo, nes apsisprendimo kelyje buvo vingių ir savęs ieškojimai užtruko ilgai.

III a klasės mokiniams gimnazijos psichologė Sonata Liutikienė pristatė, kaip pomėgis gali virsti verslu. Pasakojo, kad kiekvienam darbui reikia kantrybės, planavimo ir žinių. Prisiminė, kad turi būti dėkinga savo mokytojai, kuri ją kantriai mokė megzti ir pirmasis mezginys buvo daug kartų išardytas. Mokykloje ji buvo įsitikinusi, kad to niekada nedarys ir nereikės ateityje. Šiuo metu rankdarbiai, papuošalų gamyba ją „veža“  ir padeda atsipalaiduoti po sudėtingų situacijų sprendimų darbe.

IIIc klasės mokiniams Erikas Sokas pristatė policininko-tyrėjo profesiją. Informacija buvo pateikta labai įdomiai, detaliai ir be jokių paslapčių apie šios profesijos rutiną. Gimnazistai sužinojo, kokių savybių reikia norint dirbti tokio tipo darbą, kokių sunkumų iškyla dirbant. Deimantė sako: „Buvome motyvuoti siekti aukštesnių tikslų, nes viskas yra įmanoma.“

Į viršų