Įvyko pirmasis tarptautinio projekto ,,Socialinių įgūdžių stokojančių mokinių įtraukimas į Europos kultūrinės struktūros veiklas“ partnerių susitikimas 1-ojoje Koso pradinėje mokykloje, Graikijoje. Lietuvai ir Šiaulių miestui atstovavo Gegužių progimnazijos komanda, kurią sudarė projekto koordinatorė, pradinių klasių mokytoja Edita Montvilienė ir anglų kalbos mokytoja Rita Kancerienė, dvi šeštos klasės mokinės Rūta ir Gabrielė. Susitikime taip pat dalyvavo partneriai iš Graikijos, Italijos, Ispanijos, Slovėnijos ir Bulgarijos.

Kiekviena diena buvo kupina naujų įspūdžių. Pirmoji susitikimo diena buvo skirta susipažinimui, savo mokyklų, miestų, šalių pristatymui, tradicinių graikiškų patiekalų gaminimui, ragavimui. Stebėtas tradicinių pyragaičių gaminimas. Susirinkusieji mokėsi graikų kalbos, jų šokių, lankėsi Asklepione, senovės Graikijos gydymo centre, kur studijavo ir garsusis Hipokratas. Aplankyti archeologiniai, istorijos muziejai, odeonas, senas malūnas, kultūrinio paveldo muziejus, kur pamatyta, kaip atrodė autentiški graikų namai, kambariai, daiktai, rūbai.  Susipažinta su Koso senamiesčiu. Mokiniai ir juos lydėję mokytojai dalyvavo ugdymo procese.  Viena iš partnerių susitikimo dienų buvo skirta savivaldybėje pokalbiui su Koso miesto meru. Apžiūrėta alyvuogių aliejaus spaudykla, susirinkusiesiems pristatyta bitininko profesija, aplankyti vynuogynai. Visi projekto dalyviai buvo pagerbti sertifikatų įteikimo ceremonijoje. Stebėtas Koso pradinės mokyklos mokinių pasirodymas, skirtas nacionalinei graikų šventei – ,,Oxi“ dienai (,,Ne diena“) paminėti. Apsilankyta vienoje didžiausių laivų prieplaukoje ,,Marina“. Keliauta laivu į Nisyros salą, kurioje stebėtas vulkanas, joje įsikūrę kaimeliai. Svečius ten pasveikino ir salos meras. Vakarus vaikai leido bendraudami ir žaisdami.

Šios kelionės metu mokiniai susipažino su graikų šalies kultūra, buvo įtraukti į įvairias susipažinimo ir komandos formavimo veiklas, išmoko dirbti grupėse ir tobulino anglų kalbos žinias bei gebėjimus. Ši kelionė buvo naudinga ne tik naujais patyrimais, pažintimis, bet ir puikiai ugdė tarpusavio santykius bei savęs pažinimą.

Į viršų