Dainų progimnazijos pradinukai dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos  ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto 1–4 klasių mokiniams organizuotame naujame projekte „Olimpinė savaitė“. Apie tai informuoja pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rita Rinkūnaitė.

Klasėse apsigyveno superherojai Ąžuolas Galingasis, Luka Kibirkštis, Amis Kilniaširdis ir  Una Superbičiulė. Visą savaitę vaikai padėjo auginti supeherojams galias: skaičiavo nueitus žingsnius, išgerto vandens puodelius, šypsenas, stengėsi pastebėti pasakytus „ačiū“, ištiestas pagalbos rankas, ryto pasisveikinimus, kalbėjosi su tėveliais apie mėgstamas sporto šakas ir kt.

Labiausiai pasisekė 3b klasės mokiniams (mokytoja R. Rinkūnaitė) kuriuos, pasirinkę iš projekte „Olimpinė savaitė“ užsiregistravusių 629 respublikos mokyklų 1-4 klasių, aplankė projekto organizatorių filmavimo komanda su projekto talismanu Ąžuolu bei olimpiečiais Edvinu Ramanausku ir Aurimu Lanku.  

Olimpiečiai papasakojo apie save ir sportą, kuriuo užsiima, pabrėžė komandinio darbo svarbą, pagalbą vienas kitam ir palaikymą (juk jie komanda!). Papasakojo apie fizinio aktyvumo svarbą žmogui net ir nebūnant profesionaliu sportininku. Domėjosi, kaip vaikams sekėsi gyventi Olimpinės savaitės dvasia, kokiomis veiklomis užsiima, kas jiems yra judėjimas ir pan., atsakė į mokinių pateiktus klausimus.  Projekto talismanas Ąžuolas kartu su vaikais atliko Ąžuolo mankštą, taip pat kartu su olimpiečiais šoko Dainų progimnazijos 41-jam gimtadieniui skirtą šokį, žaidė stalo futbolą bei interaktyviųjų grindų žaidimus. Už aktyvų dalyvavimą projekte „Olimpinė savaitė“ 3b kl. mokiniai apdovanoti diplomu ir padėka bei ženkliukais su olimpinėmis vertybėmis: pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Į viršų