Kaip ir kasmet, Rudenėlio šventė neaplenkė ir Šiaulių lopšelio-darželio „Pasaka“ bendruomenės, praneša mokytoja Lina Lesniauskienė ir visuomenės sveikatos specialistė Jurgita Daunienė.

Šventė prasidėjo šiltomis, rudeniškomis nuotaikomis, o šventės organizatorės pedagogės Lina, Rima, Roma, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jurgita ir judesio korekcijos mokytoja Inga paruošė išties smagias, aktyvias ir netikėtas užduotis ne tik vaikams, bet ir įstaigos darbuotojams.

Antradienio rytmetį vaikus grupėse aplankė dėdė Rudenėlis su drauge katyte Murkle. Jie vaikams mynė mįsles ir pasidalino gardžiomis, spalvotomis rudens gėrybėmis. Mažiausieji darželio ugdytiniai „Kačiukai“, „Viščiukai, „Pelėdžiukai“ su judesio korekcijos mokytoja Inga kartu sportavo, atliko linksmas užduotis. Po linksmybių salėje vaikai išsiskirstė į grupes nešini pintinėmis įvairių gėrybių, iš kurių gaminosi sveikuoliškus glotnučius. Linksmybės neaplenkė ir darželio administracijos, jie pirmieji sudalyvavo sveikatos lobio paieškoje.

Trečiadienį vaikai grupėse susipažino su įvairiomis daržovėmis ir vaisiais. Auklėtojos buvo labai išradingos ir paruošė įvairių užsiėmimų: vaikai piešė buroku, štampavo paprika ir kopūsto lapu, iš obuolio gamino ežiukus, net atšventė kriaušės gimtadienį ir dar atliko daug linksmų užduočių.

Ketvirtadienį vaikų laukė itin smagi diena – sveikatos lobio paieška. Dėdė Rudenėlis grupėms išdalino lobio paieškai skirtus žemėlapius ir pakvietė patirti smagų nuotykį. Užduotys, skirtos lobio paieškoms, buvo susietos su rudeniu, sveikata, vaisiais ir daržovėmis. Pirmiausia vaikai salėje atliko mankštą, o paskui keliavo į sales, kur jų laukė muzikos vadovė ir dėdė Rudenėlis. Vaikai atlikdami užduotis pakartojo ir įtvirtino žinias apie vaisius ir daržoves: jų pavadinimus, spalvas. Atlikę visas užduotis vaikai kartu su auklėtojomis keliavo į lauką ieškoti paslėpto lobio.

Jaunesniųjų grupių ugdytinių lobiai buvo pasislėpę lapų krūvose, o didiesiems teko pasidarbuoti iš peties ir patiems išsikasti lobį iš po žemių. Parsinešę lobio dėžę ir ją atvėrę, vaikai rado vaisių, uogų, pasukų ir slaptą sveikuoliško kokteilio receptą. Vaikų laukė rimtas darbas – patiems pasigaminti glotnučius ir jais paskanauti.

Penktadienį visos grupės rytmetį praleido lauke, kur vaikai padedami pedagogų iš įvairių vaisių ir daržovių, bei kitokių rudens gėrybių kūrė mandalas „Vitaminų karaliai“.

Sveikatingumo renginiai lopšelyje-darželyje „Pasaka“ tuo nesibaigė ir kitą savaitę vaikams jau paruoštos naujos užduotys.

2018 10 24 9

„Pasakos“ nuotr.

Į viršų