Rugsėjo mėnuo Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje buvo turtingas kelionių. Įvairiais keliais traukė mokiniai su mokytojais pasižvalgyti ir po savo, ir po kaimynines šalis, praneša mokytoja Rita Samoškienė.

Pradinių klasių mokiniai vyko į Dargaičiuose įsikūrusį Alpakų ūkį, grožėjosi ten auginamais net 14 rūšių gyvūnais, mokytojų ir tėvų prižiūrimi maitino alpakas. 3a, 3b ir 4a klasių mokiniai patraukė toliau – į kaimyninę Latviją.
„Cinevilla kino miestelyje“ apžiūrėjo, kaip kuriami filmai, patys dalyvavo įvairiose veiklose. Po to mokiniai atsidūrė Tervetės gamtos parke. Čia vaikus pasitiko lietuviškai kalbanti Ragana, nuvedė į Nykštukų mišką, Raganų šilą.
7a klasė su tėvais ir auklėtoja svečiavosi Trakų pilyje, aplankė pirmąją lietuvių sostinę – Kernavę.

Toliausiai keliavo progimnazijos 6a, 7b ir 8b klasių mokiniai. 6 valandą ryto mokiniai su mokytojomis vyko į Tartu mieste esantį mokslo centrą „AHHAA“. Kudirkiečiams šis miestas pasirodė svetingas: nelijo, kartkartėm ir saulutė nušvisdavo, todėl ramiai galėjo susipažinti su miesto grožybėmis, kurias mokiniams parodė ir apie jas papasakojo ekskursijos vadovas A. Zaleskis. Vadovas ne tik pasakojo mokiniams apie miestą, bet ir visokių užduočių liepė atlikti. Viena iš jų – sudainuoti dainą ant Angelų tilto. Mergaitės puikiai susidorojo su užduotimi ir Tartu mieste garsiai nuskambėjo mūsų progimnazijos himnas.

Vėliau mokiniai patraukė į mokslo centrą „AHHAA“. Čia vyko pamokos, kuriose viena grupė aiškinosi regėjimo, akies sandaros paslaptis (net teko tikrą akį preparuoti), o kita grupė studijavo sodos paslaptis, gamino gėrimą. Vėliau mokiniai lankėsi planetariume, išbandė visokias šio mokslo centro gudrybes: vartėsi, kilo lynais aukštyn, važiavo dviračiu 8 m aukštyje, staipėsi prieš kreivus veidrodžius...

Pakeliavę, prikaupę įspūdžių, mokiniai vėl sėda į mokyklinius suolus ir čiumpa knygas. Dabar mokslai, o pavasarį – vėl naujos kelionės laukia.

Į viršų