Šiaulių Rėkyvos progimnazijoje vyko tradicinė Šiaulių regiono pradinių klasių mokinių ir mokytojų konferencija ,,Gamta ir vaikas“. Šių metų konferencijos tikslas – aptarti pradinių klasių mokinių aplinkotyrinę, aplinkosauginę, gamtamokslinę veiklą, pasiekimus bei pasidalyti nauja patirtimi, įgyta per praėjusius mokslo metus.

Renginyje dalyvavo Šiaulių Salduvės, ,,Romuvos“, Dainų, Medelyno, Gegužių  progimnazijų,  Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, Radviliškio Vaižganto progimnazijos mokiniai ir mokytojai.

Mokiniai kalbėjo apie gamtos pasaulį, su kuriuo susipažįsta tyrinėdami natūralioje aplinkoje, mokyklos teritorijoje, klasėje, apie sveikatos stiprinimą ir atliktus bandymus.

Vykdant praktines veiklas vaikai  susipažino su gyvūnų pasauliu: ropliais vabzdžiais, graužikais. Galėjo juos laikyti rankose,  liesti, glostyti (organizavo Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro mokytoja Ilona Sakalauskienė). Taip pat konferencijos dalyviai mokėsi pinti tautines apyrankes, iš gamtinės medžiagos kūrė mandalas ir susipažino su šiaurietiško ėjimo technika.

Šiaulių logopedinės mokyklos muzikos ir šokių mokytoja Arnolda Kapačinskienė visus mokė šokti  zumbą.

Visi konferencijos dalyviai maloniai buvo nustebinti įvairiapusiška programos veikla.

Į viršų