Šiaulių Lieporių gimnazijoje vienas gražiausių ir prasmingiausių renginių – ,,Žaliojo kilimo“ diena, kurio metu teikiami ,,Lieporių garbės“ apdovanojimai. Šiemet jie ypatingi, nes Lietuva mini valstybės atkūrimo šimtmetį, ir šios dienos akimirkos įrašytos į šimtmečio istoriją, praneša mokytojos R. Norkutė, A. Šliažienė.

Jau trečią kartą lieporiečiai džiaugėsi mokinių, mokytojų, tėvelių ir kitų bendruomenės narių pasiekimais. Na,  o apdovanojimai šiais metais išties garbingi, nes daug pasiekta mokslo, meno, sporto srityse. Apie tai kalbėjo sveikinimo žodį tardama gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė. Pasak jos, didelė garbė pažinti tuos, kurie savo dideliais ir prasmingais darbais garsina gimnaziją.

Gimnazijos direktorė įteikė padėkas gimnazistams už puikius mokymosi rezultatus, už  aktyvų dalyvavimą gimnazijos kultūrinėje ir meninėje, sportinėje  veikloje, už aktyvią veiklą ,,Sniego gniūžtės“ projekte, savanorystės puoselėjimą. ,,Lieporių garbės“ ženkleliai įteikti už puikius mokymosi rezultatus ir pasiekimus olimpiadose, už puikų pasirodymą meninio skaitymo konkurse, aktyvų dalyvavimą gimnazijos kultūrinėje ir meninėje veikloje, už tautinio šokio puoselėjimą, už puikius sportinius pasiekimus, surengtas autorines parodas, už patriotiškumo ir pilietiškumo puoselėjimą, gimnazijos garsinimą.

,,Lieporių garbės“ ženkleliais už gimnazijos bendruomenės telkimą, iniciatyvą organizuojant tarptautinius projektus, už aktyvų dalyvavimą gimnazijos bendruomenės veikloje, bendruomenės ryšių stiprinimą, puikią gimnazijos veiklos sklaidą, už tarptautinių projektų koordinavimą, gimnazijos vardo garsinimą, meilės šokiui puoselėjimą, už labai atsakingą požiūrį į organizuojamą veiklą bibliotekoje, už  ,,Knygų klubo“ įkūrimą, už įsteigtus pakvietimus į kavinę ,,Lieporė“ šauniausiems mokiniams,  šypseną, kuri pasitinka visus ateinančius, ir pozityvią nuotaiką pasipuošė ir mokytojai, ir tėveliai, ir gimnazijos darbuotojai.

Kiekvienais metais įteikiama ir ,,Saulėtų Lieporių“ premija tiems, kurie skleidžia ryškiausią šviesą. Šiemet ji įteikta IV a klasės gimnazistui Rokui Matui Pricevičiui ir III a klasės mokiniui Martynui Jadenkui.

Renginio metu susirinkusieji gėrėjosi gimnazistų atliekamomis dainomis, plojo tautinių ir pramoginių šokių šokėjams, pirmą kartą klausėsi gimnazijos bendruomenės choro, į kurį susibūrė aktyvūs mokytojai ir tėveliai.

Į viršų