Šiaulių krašto socialinių pedagogų asociacijos valdyba kartu su partneriais – Šiaulių universiteto Socialinės gerovės studijų ir kūno kultūros katedra – įgyvendino tęstinį projektą „Kurk, dalinkis ir tobulėk-5“. Apie tai informuoja Šiaulių krašto socialinių pedagogų asociacijos prezidentė Greta Šiaučiulytė.

Šiaulių krašto socialinių pedagogų asociacija, jungianti Šiaulių miesto ir rajono socioedukacinio darbo specialistus, jau penktus metus iš eilės vykdo dviejų dienų kvalifikacijos kėlimo kursus, t. y. socialinių pedagogų edukacinę stovyklą „Kurk, dalinkis ir tobulėk“. Stovyklos metu specialistai dalijasi gerąja patirtimi, dalyvauja asociacijos partnerių ir kviestinių lektorių paskaitose, planuoja būsimas veiklas. Šiais metais specialistai tobulino žinias ir gebėjimus bendradarbiavimo su tėvais srityje.

Praktika rodo, kad socialiniai pedagogai vis dar susiduria su daugeliu iššūkių praktinėje veikloje, ypatingai užimant tarpininkavimo poziciją, padedant vaikui, tėvams ir mokyklai „susikalbėti“, rasti konstruktyvius sprendimo būdus. Bendradarbiavimo su ugdytinių tėvais plėtotė vienas iš svarbiausių pedagogų uždavinių siekiant sėkmingos vaiko socializacijos ir jo ūgties, todėl šių metų stovykloje didžiausias dėmesys buvo skiriamas socioedukacinio darbo specialistų bendradarbiavimo su tėvais analizei. Stovyklos metu socialiniai pedagogai tobulino bendravimo ir bendradarbiavimo, reflektavimo ir mokymo(si) proceso valdymo kompetencijas paskaitų, pranešimų, interaktyvių ir praktinių užsiėmimų metu.

Džiaugiamės aktyviu Šiaulių miesto ir rajono socialinių pedagogų susidomėjimu ir dalyvavimu asociacijos vykdomoje veikloje bei dėkojame stovykloje dalyvavusiems asociacijos partneriams ir kviestiniams lektoriams už suteiktas žinias bei pasidalintą patirtį.

Į viršų