Lieporių gimnazijoje lankėsi KASP Prisikėlimo apygardos 6 rinktinės 601 pėstininkų kuopos seržantas Svajūnas Petrauskas ir 602 pėstininkų kuopos seržantas Andrius Kriukovas, praneša mokytojos Rita Norkutė, Aida Šliažienė.

Kariai gimnazistams pristatė tarnybos Lietuvos kariuomenėje galimybes, papasakojo apie kario kasdienybę.

Gimnazistai turėjo galimybę susipažinti, kaip kariai ruošiasi fiziškai ir psichologiškai, išgirdo apie techniką ir technologijas, kurios padeda atpažinti netoliese esantį priešą. Kariškiai patys dalyvavo tarptautinėse misijose Kosove ir Afganistane, kurių prisiminimais pasidalijo ir su mokiniais. Šalia įsivaizduojamos romantikos ir finansinės paskatos, yra kasdienybė – kalnuose sniego tiek, kad norint pravažiuoti, tenka išsikasti tunelį (kartais – tik rankomis), kelias (jei taip jį galima pavadinti) sunkiai pravažiuojamas, o kur dar pavojus gyvybei – nežinai, ar nesprogs po kojomis kokia granata.  Karys turi būti stiprus ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai, nes kartais per parą miego būna tik kelios valandos – jei reikia budėti sargyboje ar paeiliui palapinėje kūrenti krosnelę, kad nesušaltum. Vanduo higienos reikmėms gali būti tiekiamas iš bet kokio vandens telkinio, todėl jis būna chemiškai apdorotas. Vis dėto sunkumai gimnazistų neišgąsdino – paklausus, ar yra norinčių rinktis kariškio kelią, atsirado pakeltų rankų.

Dėkojome svečiams už įdomų pasakojimą, susitikimą organizavo Darius Dirvelis, kuris yra ne tik gimnazijos dailės ir technologijų mokytojas, bet ir  KASP 6 rinktinės seržantas, be to, mokytojas vadovauja gimnazijoje veikiančiam neformalaus ugdymo būreliui ,,Misija – pilietis“, kurio nariai ne tik mokosi įvairių karybos dalykų, bet ir dalyvauja varžybose. Naujausia pergalė – sukarintų rungčių varžybose laimėta Normundo Valterio taurė. Sveikiname jaunuosius karius ir tikimės, kad jie ateityje  papildys Lietuvos kariuomenės gretas.

Į viršų