Kaune vykusios tarptautinė mokomųjų bendrovių mugės „Inovatyvus verslas 2018“ iškilmingos ceremonijos metu buvo paskelbta, kad Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos MMB ,,MonKey“ laimėjo I vietą ir gavo 500 eurų piniginį prizą, kurį įsteigė Gudišauskų šeima, bei nominaciją už profesionaliausią įvaizdį, kurią įsteigė „Informacijos technologijų mokymo centras“.

Tarptautinėje mokomųjų bendrovių mugėje savo jau sukurtą verslą pristatė daugiau nei 40 moksleivių bendrovių iš dešimties Europos šalių. Tarp 200 jaunųjų verslininkų galėjote išvysti ir keturis entuziastingus ir visad besišypsančius veidus iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos. Tai buvome mes – mokinių mokomoji bendrovė (MMB) ,,MonKey“.

Dalyvavome įvairiuose užsiėmimuose, mokymuose, kuriuose tobulinome savo verslumo įgūdžius ir mezgėme naujas pažintis, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ savo jėgas išbandėme mokinių verslų mugėje „Inovatyvus verslas 2018”. Jos metu stenduose įsirengėme prekybos vietas, kuriose pristatinėjome savo idėjas, komentavome sprendimus, atsakinėjome į komisijos narių bei susidomėjusių klientų klausimus, pardavinėjome savo prekes bei paslaugas.

Mūsų MMB sukūrė stilingą ir išmanų MonKey ieškiklį, kuris padeda surasti pamestus daiktus garsinio signalo pagalba. Tai galite padaryti išmanųjį ieškiklį ,,Bluetooth“ ryšiu susieję su nemokama ,,MonKey Tracker“ programėle. Šis ieškiklis yra pagamintas pasinaudojus 3D spausdintuvu, o ,,MonKey Tracker“ programėlėje galite rasti visas funkcijas ir informaciją apie mūsų ieškiklį.

Mus vertino 30 Lietuvos įmonių atstovai. Komisijai buvo svarbu trumpas ir aiškus verslo idėjos pristatymas, darbas komandoje, produkto pateikimas, bendravimas su klientu, profesionalumas ir gilus savo prekės ar paslaugos išmanymas.

Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos MMB ,,MonKey“ laimėjo I vietą ir gavo 500 eurų piniginį prizą bei nominaciją už profesionaliausią įvaizdį.

„Turime juos vadinti startuoliais, nes jie kuria kitokį rytojų“, – sakė renginį organizuojančios VšĮ „Lietuva Junior Achievement“ direktorė Andželika Rusteikienė.

Į viršų