Pavasario pradžia mus džiugina  ne tik atgimstančia gamta,  bet ir viena reikšmingiausių švenčių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šiaulių universiteto gimnazijos bendruomenė visą savaitę  dalyvavo šventiniuose renginiuose, juos organizavo: kovo 8 d. gimnazijos socialinių mokslų mokytojai pakvietė gimnazistus išmėginti jėgas viktorinoje „100 metų Lietuvos“. Reikėjo žinoti viską – filosofus, geografiją, istoriją ir lietuviškas keistenybes – kuo agurkai  su medum patiko lenkams arba kiek litrų yra „saikas“. Viktorinos žaismingumas įtraukė visus, tačiau pirmoji vieta buvo tik viena – ją pelnytai užėmė komanda „Hindenburgas“, kurią sudarė dešimtokai. Kitos šešios komandos laimėjo šokoladus ir gerą nuotaiką. Išduosim paslaptį – socialinių mokslų būrelis rudenį  rengia naują ir dar įdomesnę viktoriną.

Kovo 9-osios popietę Šiaulių universiteto gimnazijos bendruomenė susibūrė gimnazijos fojė: mokytoja Rasa Stoškuvienė pasveikino susirinkusiuosius su artėjančia gražia ir visiems lietuviams reikšminga švente. Po sveikinimo gimnazistai bei mokytojai drauge su choru „Poco“ iškilmingai giedojo Lietuvos himną.

Kovo 11-ąją ŠUG bendruomenė kartu su kitais šiauliečiais prisijungė prie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimo. Trispalvės žygis „Lietuva mūsų širdyse“ prasidėjo nuo Sukilėlių kalnelio Prisikėlimo aikštės link. Vėliavą pakaitomis nešė kariai, savanoriai, skautai, moksleiviai. Iškilmingoje eisenoje, papuošę tautinėmis spalvomis ir atributika, šventiškai žygiuodami ŠU gimnazistai išreiškė savo tautiškumą ir vieningumą. Prisikėlimo aikštėje susirinkusius šiauliečius pasveikino miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Bendrai giedota tautiška giesmė sujungė visų širdis plakti tuo pačiu ritmu ir didžiuotis, kad esame lietuviai. ŠU gimnazijos istorijos mokytojas Giedrius Globys Lietuvos vėliavos iškėlimo ceremonijoje sakė sveikinimo kalbą apie Šiaulių indėlį į Skautų judėjimą Lietuvoje, sklaidą: žurnalas „Skautų aidas“ pradėtas leisti Šiauliuose. Vienas iš tarpukario vyriausiųjų skautininkų majoras Mykolas Kalmantas buvo šiaulietis, viena pirmųjų atkurtų skautų vadovių buvo Šiaulių miesto garbės pilietė Gražvylė Venslauskaitė. Šiemet Lietuvos skautai švenčia šimto metų jubiliejų, kurį pažymės tautine stovykla „Laužų karta“ Rumšiškėse.  

Po eisenos  „Saulės“ koncertų salėje šiauliečiams ir miesto svečiams padovanotas Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas šventinis koncertas „Mes gimę laisvoj Lietuvoj...“. Šventiniame renginyje dalyvavo patys geriausi Šiaulių universiteto ir Šiaulių universiteto gimnazijos jaunieji atlikėjai. ŠU gimnaziją atstovavo mišrusis choras „Poco“ bei atlikėjai Klaidas Lelys ir Guoda Jemeljanovaitė (vad. Rasa ir Kęstutis Stoškai).

Į viršų