Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos mokiniai su džiaugsmu pasitiko Vasario 16-ąją. Šiemet – tai neeilinė šventė, kurios šūkis mūsų mokykloje buvo „Laisvė – tai jėga!“ Be to, mokiniai galėjo pamatyti Nepriklausomybės Aktą (kopiją) ir nusifotografuoti prie jo. Daugelis pasiryžo pamatyti ir tikrąjį dokumentą, esantį Vilniuje.

Visą savaitę vyko įvairūs renginiai. Pirmadienį visa mokyklos bendruomenė į mokyklą atvyko pasipuošusi trispalve atributika: ant mokinių krūtinių ir plaukuose sužydėjo trispalvės gėlės, ant megztinių „suplevėsavo“ vėliavėlės, sumirgėjo trispalviai kaspinukai. Vidurdienį mokiniai išnešė trispalvę juostą su prisiūta V. Kudirkos „Tautišką giesme“ ir papuošė mokyklą.

Kitą dieną 5–8 klasių atstovai dalyvavo akcijoje #Uždekžvakutęsavanoriui. Senosiose miesto kapinėse ant 77 savanorių, žuvusių už nepriklausomą  Lietuvą, kapų buvo uždegtos žvakutės, tylos minute pagerbtas jų atminimas.

Trečiadienis – koncertų diena, 5–8 klasių mokiniai dalyvavo koncerte „Dainuoju laisvai Lietuvai“, visi buvo ir žiūrovai, ir dalyviai. O koks gi gimtadienis be torto? Todėl po koncerto visoms klasėms (nuo mažiausių iki didžiausių) buvo įteikti trispalviai Lietuvos gimtadienio tortai.

Šventinę savaitę kudirkiečiai baigė dalyvaudami šventinėje jaunimo eisenoje „Šviesos keliu“. Smagu, kad kartu su mokiniais ir mokytojais eisenoje dalyvavo ir gausus mokinių tėvelių būrys. Juk vis dėlto – Šimtmetis.

Į viršų