Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio išvakarėse Medelyno progimnazijos 2b klasės mokiniai prisijungė prie projekto „Dovana Lietuvai“. Gimė mintis atsigręžti į tuos, kurie remdamiesi savo patirtimi gali papasakoti, kokį kelią Lietuva nuėjo per tiek metų. Tad progimnazijos antrokai nutarė dovaną skirti senoliams, juk dovana jos piliečiui – dovana ir Lietuvai. O kartu su Lietuva užaugę žilagalviai turbūt labiausiai stokoja dėmesio, dėkingumo, pagarbos. Dalydamiesi savo prisiminimais, gali padėti suprasti, kokia svarbi kiekvienam iš mūsų turėtų būti ši šventė. Apie tai praneša klasės mokytoja Živilė Bagūnaitė ir specialioji pedagogė Justina Pundzienė.

Tad antrokai padedami mokytojų kibo į kiek neįprastus, nemažai pastangų bei kantrybės reikalaujančius darbus – minkė tešlą, formavo ir kepė sausainius. Per 250 įvairių formų kepinukų buvo paruošti Šiaulių miesto savarankiško gyvenimo namų senoliams. Vaikai kūrė atvirukus taip, kaip kiekvienas įsivaizdavo sveikinimą Lietuvos šimtmečio proga.

O kitą dieną mokinukai su jauduliu išsiruošė į kelionę. Savarankiško gyvenimo namuose, Rėkyvos ežero pakrantėje, vaikų jau laukė būrys senolių. Jaukioje salėje klasės mokytoja namų gyventojams pristatė vaikus ir kokiu tikslu jie čia atvyko. Vaikai dovanojo seneliams daineles ir eilėraščius. Vėliau išdalino atvirukus, kurie ypač pradžiugino senelius. Na, o pasivaišinę vaikų keptais sausainukais, seneliai pakviesti artimiau susipažinti ir pabendrauti. Vieni sekė pasakas, kiti jų klausė, treti tiesiog draugiškai šnekučiavosi. Seneliai neslėpė jaudulio, džiaugėsi ir stebėjosi vaikų drąsa, smalsumu ir noru bendrauti.

Susitikimo pabaigoje seneliams padėkota už kantrybę ir draugišką sutikimą. Visi išsiskirstė su šypsenomis veiduose  ir kupini neišdildomų įspūdžių. Grįžus į mokyklą tie įspūdžiai sugulė į popieriaus lapus.

„Man labai patiko, kad seneliai džiaugėsi. Man nepatiko, kad viena senelė negalėjo nieko daryti. Aš mačiau daug senelių, kurie negalėjo nieko daryti. Aš jiems linkiu daug laimės ir sveikatos!!!“ (Adrijus, 8 metai) „Man patiko skaityti pasakas ir padėti visiems. Tegul jie būna laimingi, tegu kas nors aplanko juos.“ (Deimantė, 8 metai)  „Labai buvo smagu, kai įėjome į senelių namus – visi pradėjo ploti. Ir kai sekiau pasaką man padėkojo ir paspaudė ranką. Aš jiems linkiu daug laimės.“ (Ąžuolas, 8 metai). „Man patiko dainuoti su klase. Man patiko, kad padarėme gerą darbą. Mes vaišinome senelius sausainiais. Linkiu seneliams smailo – šypsenos.“ (Mečislovas, 8 metai)

Į viršų