Spalio pabaigoje, prieš mokinių rudens atostogas, ,,Romuvos“ gimnazija tradiciškai švenčia savo gimtadienį – Romuvadienį. Šis ruduo gimnazijai – tryliktas.  Mokykla po savo stogu visada suburia jaunų, talentingų, energingų, aktyvių žmonių bendruomenę, kurie sugeba ne tik puikiais rezultatais džiuginti, bet ir moka linksmintis. Apie tai praneša Rasa Malinauskienė.

Tad spalio 27 diena buvo tikrai nepaprasta, o gimtadienio tema ,,Vaikystė“ leido visiems gerai leisti laiką. Ankstų rytą visus pasitiko šaunusis orkestras ,,Romuva“ ( vadovas R. Žukauskas).  Mokytojams buvo pasiūlyta prisiminti savo vaikystės žaidimus – šokdynes, lankus, ,,klasę“. Visą dieną gimnazijos fojė vyko fotosesija. Gimtadienio proga gimnazijos erdves papuošė Gustės Dominykos Ruplytės autorinė kompiuterinės grafikos ir 1–4 klasių mokinių tapybos „Medis kaip gyvenimas“ parodos. Buvo parengtas informacinis stendas „Savivalda per 13 metų“. Bendruomenė labai domėjosi ir kitu neįprastu stendu – jame buvo visų gimnazijos mokytojų vaikystės nuotraukos. Šie vaizdai sukėlė visiems daug teigiamų emocijų. Pertraukų metu visi galėjo sudainuoti karaokė ir vaišintis arbata. Gimnazijos bibliotekos vedėja Angelė Aleknienė skaitykloje pirmokus supažindino su gimnazijos istorija. Gimtadienio proga sulaukėme ir svečių – savo socialinių partnerių iš ,,Romuvos“ progimnazijos savivaldos.

O vidudienį visą gimtadienio šurmulį vainikavo grandiozinis renginys aktų salėje – „Pažymių aukcionas“. Dešimtukai – geriausias gimnazisto įvertinimas, tačiau  ne kiekvienam mokiniui pavyksta jų gauti.  Gimtadienio proga penki mokytojai dovanojo galimybę  gimnazistams gauti taip trokštamą pažymį. Dešimtuko kaina – įvairios užduotys.

Mokiniai aktyviai kovėsi dėl teisės gauti dešimtuko sertifikatą. Daug ovacijų sulaukė direktorius siūlymas aukcione „parduoti“ teisę mokiniui pavėluoti į vieną pamoką. „Pažymių aukciono“ organizatoriai – teatro meninės raiškos mokiniai (mokytoja I. Dovidaitienė). Renginio metu ugningais ritmais salę audrino jaunieji šokėjai, vadovaujami naujosios šokių vadovės Ligitos Makarienės. Gimnazistės Greta Grušaitė  (mokytoja A. Kardašienė ) ir Gedvilė Janulytė (mokytoja V. Užienė) atliko solinius kūrinius, visus džiugino gimnazijos choras ir ansamblis ,,Fresko“ (vadovė A. Kardašienė) bei talentingos pianistės Adrianos Levanaitės (1d) (mokytojas A. Ivaškevičius)  ir plastiškosios šokėjos Evelinos Negrijūtės (1d) duetas. Taigi tą paskutinį spalio penktadienį gimnazija šventė savo gimtadienį.

Po šventės 1–2 klasių skyriaus vedėja T. Tekorienė teigė, kad gimnazistai kartu su mokytojais, įsitraukę į gimtadienio šventės organizavimą, pasiskirstę atsakomybės sferomis, įrodė, kad suvienijus jėgas galima daug nuveikti bendruomenės labui.

Į viršų