Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje eksponuojama  dailininko Sigito Burneckio darbų paroda „Mažieji šiauliečiai – humoristinių piešinių herojai“. Paroda veiks iki spalio 6 d.

Dailininkas karikatūrose bando atskleisti žmonių silpnybes, santykius, politines aktualijas, ekologines problemas.

Anot dailininko, dirbdamas su vaikais Šiaulių Sanatorinėje mokykloje jis stebi jų elgesį, užrašo įdomesnius posakius, įvairias mokyklines situacijas perteikia savaip. Temų atsiranda juokingų ir labai įvairių: mokslo, daiktų ir rūbų priežiūros, santykių su bendraklasiais, dalykų mokytojais ir tėvais. Parodoje pateikti darbai, atlikti pieštuku ir plunksna, piešinių žaismingumui padidinti panaudojant spalvotais pieštukais paspalvintas detales.

Sigitas Burneckis yra dalyvavęs daugelyje karikatūrų parodų Lietuvoje ir užsienyje: Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Turkijoje, Japonijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Prancūzijoje, JAV, Italijoje, Kanadoje ir kt. Daugiau nei 250 parodų dalyvis įvertintas diplomais ir apdovanojimais, jo karikatūros įtrauktos į tarptautinį parodų katalogą.

Į viršų