Įgyvendinant STAEM kultūrą, Šiaulių Didždvario gimnazijos mokytojai nuo 2013 metų aktyviai dalyvauja mokslo populiarinimo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė“.

Šiais mokslo metais gimnazijos gamtos mokslų, geografijos, istorijos,  kūno kultūros mokytojai su savais ugdytiniais dalyvavo 12 mokslo festivalio renginių, kurie vyko Šiaulių universiteto Botanikos sode, Šiaulių respublikinėje ligoninėje, Šiaulių kolegijoje. Paskaitą ,,Imunologijos taikymas vėžio gydyme“ Didždvario gimnazijos aktų salėje skaitė buvusi didždvarietė Vilija Musneckytė. Apie tai praneša Romualda Pupinytė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Šiemet „Erdvėlaivis Žemė“ mūsų gimnazijai yra ypatingas. Pirmą kartą esame ne tik aktyvūs festivalio renginių dalyviai, bet ir organizatoriai. Chemijos mokytoja ekspertė Virginija Savickaitė ir kuratorė Julija Muningienė miesto pradinių klasių mokiniams pasiūlė renginį „Molio laboratorija“, į kurio organizuojamus  4 užsiėmimus akimirksniu užpildė Šiaulių Jovaro, „Romuvos“, Gegužių progimnazijų pradinių klasių  mokinukai.

Džiaugiamės, kad esame vienintelė gimnazija Lietuvoje festivalyje dalyvaujanti kaip renginių organizatorė!

Į viršų