Į Lietuvą iš tolimos šalies atvyko Naujojo Delio Šv. Marko privačios vidurinės mokyklos direktorė ir švietimo įstaigų Indijoje mecenatė Alka Kher, tarptautinių projektų koordinatorė Archona Tyagi bei devyni moksleiviai. Delegacija keliauja po Lietuvą ir tęsia pažintį su mūsų krašto kultūra, istorija, kalba, gamta ir švietimo sistema.

Užsukę į Šiaulių valstybinę kolegiją (ŠVK), svečiai susipažino su čia veikiančiomis laboratorijomis, stebėjo, kaip veikia studentų sukonstruotas automobilis, susipažino su išmaniaisiais studentų baigiamaisiais darbais Elektros inžinerijos katedroje.

Sveikatos priežiūros fakultete svečiai išbandė interaktyvius kompiuterinius Wii Fit žaidimus, naudojamus reabilitaciniame gydyme. Taip pat jiems buvo aprodytos fakulteto laboratorijos.

Verslo ir technologijų fakultete plojimais sutiktas baigiamasis studentų projektas – lenktyninis automobilis bolidas, kuris netrukus bus pristatytas ir visuomenei. Apsilankę Elektros inžinerijos katedroje svečiai pamatė, kaip veikia įvairūs išmanieji prietaisai ir įrenginiai, kuriami ir konstruojami kolegijos studentų.

Neformali popietė tęsėsi vaišinantis vegetariškais užkandžiais, ruoštais specialiai šiam susitikimui. Aptarta tolimesnė įstaigų draugystė. Tikėtina, kad dar šiais metais ŠVK atstovai vyks į Indiją plėtoti užmegztų ryšių.

Apsilankymas Šiaulių valstybinėje kolegijoje – viena iš Lietuvoje suplanuotų veiklų. Daugiausiai laiko svečiai iš Indijos praleido su Radviliškio Lizdeikos gimnazijos atstovais. Tai jau trečiasis indų apsilankymas šioje mokymo įstaigoje.

Parengta pagal Šiaulių valstybinės kolegijos informaciją

Į viršų