LR seimas 2017-uosius paskelbė Sporto metais. Ta proga Šiaulių miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras organizuoja renginius, skatinančius fizinį aktyvumą.

Trečiadienį 30 miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigose vyko visuotinė mankšta „Judėjimo banga“, vadovaujantis vaizdo ir metodine medžiaga, kurią parengė Šiaulių miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras kartu su Šiaulių universiteto sveikatinimo, hipoterapijos ir sporto centru. Vaikučiai šiai mankštai ruošėsi iš anksto: mokėsi mankštintis ir galiausiai visi darželiai vienu metu dalyvavo visuotinėje mankštoje. Pasak visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Giedrės Budinienės, lopšelio-darželio „Dainelė“ mažieji auklėtiniai buvo gerai nusiteikę ir su nuotaika kelias minutes dalyvavo mankštoje.

„Sveikatinimo renginyje dalyvavo visos ikimokyklinių ugdymo įstaigos, kurios šiai mankštai ruošėsi pagal gautą specialią mankštos videomedžiagą. Dalyvavo įvairaus amžiaus vaikučiai. Pagrindinis mankštos tikslas buvo pajudėti ir gerai praleisti laiką. Nors ir taip kiekviename darželyje vaikai skatinami mankštintis, tačiau smagu, kad šį kartą mažieji prisidėjo prie bendros mankštos, kuri dar labiau kviečia atkreipti dėmesį į fizinio aktyvumo naudą“, – sakė sveikatos priežiūros specialistė G. Budinienė.

Šiaulių lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikai mankštinosi sporto salėje, nes lauke pasirodė per šalta. Pasak visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Astos Kundrotienės, mankštoje dalyvavo 5 lopšelio-darželio „Kregždutė“ vaikų grupės ir visi vaikučiai buvo pasipuošę spalvingomis sportinėmis aprangomis. Pati mankšta truko vos kelias minutes.

„Mankštos tikslas – smagiai pajudėti ir gerai praleisti laiką, o tai, manau, ir pasiekėme. Kai kurios ikimokyklinės ugdymo įstaigos mankštinosi lauke, kitos pasirinko pasportuoti salėje“, – įspūdžiais iš mankštos dalijosi sveikatos priežiūros specialistė A. Kundrotienė.

Kiekviename darželyje mankštoje dalyvavo po vieną visuomenės sveikatos specialistą, kuris prižiūrėjo, kaip vyksta mankštos.

Į viršų