Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo netradicinio ugdymo dienos „Rudens kraitelė“ veiklose – gimnazijos pradinukai dalyvauja projekto „Sveikatiada“ Sveikos mitybos trimestre. Klasėse pirmiausiai buvo suorganizuotos parodėlės „Rudens skulptūros“, kuriose buvo galima išvysti fantastiškas skulptūras – dramblį, šimtakojus, paukščius,  įvairias žuvis, transporto priemones, Hobitų namelį…

Pirmokai rytą pradėjo nuo pokalbio apie tai kaip sumažinti maisto švaistymą. Mokiniai pirmą kartą ragavo rojaus obuoliukų, aronijos uogų, poro.

Antros klasės mokiniai savo veiklą pradėjo nuo fotosesijos. Visi labai norėjo įsiamžinti su savo rudeninėmis skulptūromis, o vėliau kibo į darbą ir kūrė meną lėkštėje. Pasistiprinę, markeriais puošė dekoratyvinius moliūgus, jų veiduose atsispindėjo gera dienos nuotaika.

Trečiokai netradicinį rytmetį pradėjo nuo klasės draugų ir jų tėvelių įspūdingų meno kūrinių iš vaisių, uogų, daržovių ir kitų gamtos gėrybių apžiūros. Pasigėrėję paroda mokiniai gėrė kvapniąją Augustės surinktų ir sudžiovintų mėtų arbatą. Vaikai pasikartojo ir jau žinomus sveikos mitybos principus, kad mitybos piramidės pagrindą sudaro grūdai, daržovės ir vaisiai. Susiskirstę į grupes, trečiokai kibo kurti paveikslus lėkštėse. Vykstant kūrybiniams ieškojimams, virė audringos diskusijos, tačiau paveikslai lėkštėse puikiai pavyko ir maloniai nudžiugino.

Ketvirtokai šiai šventei ruošėsi labai atsakingai: mokiniai klasę papuošė įspūdingais darbeliais, kuriuos sukurti padėjo tėveliai. Tai buvo puiki proga pasigrožėti išsipuošusiais šimtakojais, skubančiais į vestuves, švelniavilnėmis avytėmis, moliūgų šeima, rudeninėmis puokštėmis, dar niekur nematytu Lauryno sukurtu 3D vaizdo darbeliu. Vaikai gyrė savo pagamintus patiekalus, vaišino jais draugus ir pasigardžiuodami gaivinosi ką tik išspaustomis vaisių sultimis.

Netrukus visi patraukė į kiemą kartu suskurti mandalą. Į ją vaikai sudėjo ne tik moliūgus, obuolius, uogas, gėles, kankorėžius, kaštonus, pomidorus, kukurūzus, bet ir savo nuotaiką bei fantaziją.

Į viršų