2012-12-07 40

„Saulėtekio“ gimnazijos mokytojai ir mokiniai trečiadienio popietę susirinko jaukioje aplinkoje deklamuoti, dainuoti ar tiesiog klausytis Maironio poezijos.
„Saulėtekio“ gimnazijos archyvo nuotr.

„Saulėtekio“ gimnazijos mokytojai ir mokiniai trečiadienio popietę susirinko jaukioje aplinkoje deklamuoti, dainuoti ar tiesiog klausytis Maironio poezijos, praneša lietuvių kalbos mokytoja Diana Gilytė.
Popietė prasidėjo nuo Respublikos Prezidentės virtualiai deklamuojamo Maironio eilėraščio posmo. Po to lietuvių kalbos mokytojai kreipėsi į jaunimą Maironio žodžiais prabildami apie žmogaus širdies troškimus, lūkesčius, siekius... Po mokinių paruoštų pateikčių apie Maironio gyvenimą ir kūrybą, vaikinų choras su muzikos mokytoju A. Stankumi dainavo dainą „Kur lygūs laukai“. Nuskambėjo daugybė skirtingų (nuo lyrinių iki satyrų) eilėraščių, kuriuos deklamavo visų klasių gimnazistai. Tarsi atsakas vaikinams merginų choras atliko dainą „Oi neverk, matušėle“. O renginio pabaigoje su mokinių ansambliu jau visa auditorija dainavo „Trakų pilį“.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų