2013-02-13 25

„Rasos“ progimnazijos grupė mokinių ir mokytojų dalyvavo daugiašalio Comenius projekto „Europoje jauskimės kaip namuose“ susitikime Vokietijoje.
„Rasos“ progimnazijos archyvo nuotr.

„Rasos“ progimnazijos mokiniai K. Mykolaitytė, I. Lukytė, T. Rakštys, L. Žymantas ir mokytojos O. Kavoliukienė bei A. Šliburienė išvyko į daugiašalio Comenius projekto „Europoje jauskimės kaip namuose“ susitikimą Vokietijoje, praneša lietuvių kalbos mokytoja Onutė Kavoliukienė. Oberau miestelyje susitiko Estijos, Lietuvos ir Vokietijos mokiniai ir mokytojai.
Pirmą dieną projekto partneriai mokyklą apžiūrėjo, o vėliau ir mokiniai, ir mokytojai dalyvavo sportinėse varžybose, lankėsi slidinėjimo stadione, kuriame vyksta Europos ir pasaulio čempionatai, čiuožykloje, kur skambant muzikai mokiniai demonstravo įgūdžius.
Vasario 6 dieną mokykloje skambėjo estiška ir lietuviška muzika. Abiejų šalių mokiniai vedė muzikos ir šokio pamokas. Vėliau visi virė tradicinę vokišką sriubą, kepė pyragaičius ir gardžiai kartu papietavo prie bendro stalo. Paskutinę pamoką mokiniai drožinėjo.
Ketvirtą viešnagės dieną visi dalyvavo karnavale, kuris Vokietijoje švenčiamas visą savaitę. Mokiniai, apsirengę tradiciniais bavariškais rūbais, skambalais varė žiemą lauk. Norėdami pasivaišinti spurgomis visi turėjo dalyvauti įvairiose rungtyse. Buvo įdomu ir linksma.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų