Simono Daukanto gimnazijai ypatinga diena – įvyko tryliktoji tarptautinė konferencija „Moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“. Šiemet konferencija surengta bendradarbiaujant su Šiaulių universiteto (ŠU) Matematikos ir Informatikos fakultetu (MIF).

Konferencijoje sulaukta per 150 moksleivių bei per 70 mokytojų iš tolimiausių Lietuvos kampelių, taip pat darbus pristatė kelių Rygos vidurinių mokyklų bei licėjų moksleiviai.
Konferencijai S. Daukanto gimnazijos mokytojai I. Trijonienė, I. Šukienė, D. Kerienė, I. Šulskienė, S. Staškuvienė, R. Jonaitienė ir A. Bukis ruošėsi kelis mėnesius. Kartu su ŠU MIF išleido konferencijai skirtą laikraštį „Integralas“. Konferencijos metu pristatė informacinį leidinį „Matematikos ir informatikos projektiniai darbai“. Tai jau devintasis toks leidinys. Konferencijai parengti 4 stendiniai pranešimai. Perskaityti 66 pranešimai. Dėl gausaus dalyvių skaičiaus darbas vyko ne tik plenariniame posėdyje, bet ir keturiose sekcijose.
Moksleiviai pranešimuose nagrinėjo „Aukso pjūvį“, optimalų tromino figūrų išdėstymą nxn kvadrate, matematinius fokusus, atskleidė matematikos ir muzikos ryšį, nagrinėjo internetinio piratavimo Latvijoje ir pasaulyje problemą, pristatinėjo erdvinius kūnus, pačių kurtus kontekstinius uždavinius 10 klasei, vertino aplinkos taršą Vilniaus Antakalnio progimnazijos ir šalia esančiose teritorijose. Taip pat demonstravo optines apgaules, pateikė vandens užterštumo tyrimo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos aplinkoje išvadas, pristatė programos „GeoGebra“ taikymą matematikoje ir kitus pranešimus.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų