2012-11-25 23

Ragainės progimnazijoje vyko Vertybių savaitės renginiai. Kiekvieną savaitės dieną vyko įvairūs užsiėmimai, kurių metu mokiniams buvo priminta apie vertybines nuostatas.
Ragainės progimnazijos archyvo nuotr.

Ragainės progimnazijoje vyko Vertybių savaitės renginiai. Kiekvieną savaitės dieną vyko įvairūs užsiėmimai, kurių metu mokiniams buvo priminta apie vertybines nuostatas.
Pirmadienis – Šypsenos diena. Visi buvo kviečiami šypsotis. Šypsenas užfiksavo fotografijos būrelio mokiniai ir jau popiet buvo galima pasigrožėti fotografijų parodėle „Šypsena sušildo“. Antradienis - Linkėjimų diena: mokiniai ant spalvotų popierinių delnukų rašė linkėjimus tiems, kurie jiems yra svarbūs ir brangūs: tėvams, mokytojams, draugams, mokyklai... Visus linkėjimus  buvo galima pamatyti Linkėjimų medyje mokyklos vestibiulyje.
Trečiadienis – Sveikatos diena: iš ryto visus, ateinančius į mokyklą, prie durų pasitiko mokiniai ir prisegė ženklelius su užrašu: „Nerūkau ir tuo labai didžiuojuosi“. Per pertraukas salėje vyko visuotinė mankšta pagal muziką. Po pamokų 8 klasės mokiniai pėsčiųjų bulvare šiauliečiams dalijo lankstinukus „Yra išėjimas iš rūkymo džiunglių“.
Ketvirtadienis – projektinė veikla „Mūsų vertybės“. Lietuvių, rusų ir anglų kalbos pamokose mokiniai diskutavo apie vertybes, prioritetus priimant sprendimus. Grupėse ruošė pristatymus. Penktadienis - Tolerancijos diena. Ragainės progimnazija prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Tolerancijos skėtis“. Skėtis – tai daiktas, po kuriuo gali sutilpti keletas žmonių, kurie yra skirtingi, bet lietui lyjant – būdami tolerantiški, stovi kartu po skėčiu. Mokiniai diskutavo, ar mūsų visuomenė tolerantiška. Mintis užrašė ir popieriniais lašeliais dekoravo skėčius. Tolerancijos skėčiai eksponuojami mokykloje.

Į viršų