2013-04-03 18

Lopšelyje-darželyje „Eglutė“ organizuotas respublikinis seminaras, skirtas Žemės dienai.
Lopšelio-darželio „Eglutė“ archyvo nuotr.

Šiaulių lopšelyje-darželyje „Eglutė“ organizuotas respublikinis seminaras, skirtas Žemės dienai, kuriame dalyvavo pedagogai iš Šiaulių miesto ir rajono, Tauragės, Radviliškio, Akmenės, informuoja Vita Taučienė, ansamblio „Sidabrinė gija“ vadovė ir lopšelio-darželio „Eglutė“ muzikos mokytoja.
Seminare savo veiklą pristatė lopšelių-darželių „Eglutė“ ir „Žirniukas“ muzikos mokytojų Vitos Taučienės ir Reginos Varpučianskienės paruošti ugdytiniai, pagal tęstinį projektą „Močiutės skrynią atvėrus“, kartu su Šiaulių kultūros centro folkloro ansambliu „Sidabrinė gija“.
Pasirinkta tema apie senuosius lietuvių gėlių darželius bei apie aukštaičių, žemaičių, dzūkų, suvalkiečių tarmes, jų ypatumus, aukštaitišką ir žemaitišką tautinį kostiumą. Ugdytiniai išgirdo tarmiškai kalbančius „Sidabrinės gijos“ dalyvius bei auklėtoją, diskutavo, kuris tautinis kostiumas gražesnis, kartu su ansamblio dalyviais dainavo, pynė ir suko ratelius, šoko, mynė mįsles apie gėles, vainikėlius, taip perimdami iš vyresniosios kartos etninį palikimą. O renginio pabaigoje visi pedagogai, ugdytiniai, ansamblio dalyviai kartu dainavo dainą „Kaipgi gražus gražus rūtelių darželis“.
Seminaro metu pedagogai turėjo galimybę išgirsti Šiaulių universiteto lektorių paskaitas apie tradicinius gėlių darželius bei pasigaminti šventinių atvirukų iš džiovintų gėlių.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų