2013-03-09 08

Šiaulių valstybinėje kolegijoje vyko „Karjeros dienos 2013“.
Šiaulių valstybinės kolegijos nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Kovo 5-7 dienomis Šiaulių valstybinėje kolegijoje vyko „Karjeros dienos 2013“. Atsižvelgiant į visų kursų studentus buvo sudaryta speciali renginių programa. Renginyje buvo siekiama suteikti kuo daugiau reikalingų žinių studentams, numatant tolimesnes karjeros alternatyvas. Tris dienas vykusiuose renginiuose sudalyvavo per 400 kolegijos studentų. Pirmąją renginių dieną su studentais susitiko Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vedėja Jolanta Bagdonavičienė, kuri suteikė informacijos apie dabartinę jaunimo situaciją darbo rinkoje, įsidarbinimo galimybes Šiaulių apskrityje bei visoje Lietuvoje. Vienos bendrovės, užsiimančios personalo atranka, konsultantė Karina Kašalynienė supažindino su dažniausiai pasitaikančiomis klaidomis, kurias daro asmenys, atėję į darbo pokalbį, aptarė gyvenimo aprašymo rengimo reikalavimus. Studentams buvo skaitomi pranešimai apie verslo kūrimo pradmenis, kaip savo idėjas paversti verslu.
Antroji renginių diena buvo skirta studentų asmeninėms karjeros kompetencijoms bei socialiniams įgūdžiams ugdyti. Siekiant, kad kolegijos studentai lengviau adaptuotųsi darbo rinkoje, kolegijos Studentų priėmimo ir karjeros centro vedėja Onutė Raščiuvienė supažindino studentus su efektyvaus savęs pristatymo subtilybėmis. Aptartos sritys, kur gali būti naudingas efektyvus savęs pristatymas, kokie yra sėkmę lemiantys veiksniai, supažindinta su dažniausiai pasitaikančiomis klaidomis.
Trečioji renginių diena buvo skirta supažindinimui su tęstinių studijų galimybėmis Lietuvos aukštosiose mokyklose. Renginyje dalyvavo 8 aukštosios mokyklos: Klaipėdos, Mykolo Romerio, Šiaulių, Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo, Vilniaus, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetai, Kauno technologijos universiteto Panevėžio institutas. Aukštosios mokyklos supažindino baigiamųjų kursų studentus su studijų tęsimo konkrečioje aukštojoje mokykloje galimybėmis, sąlygomis, konsultavo individualiai ir atsakė į renginio dalyviams rūpimus klausimus.
Pasak kolegijos Viešųjų ryšių specialistės Editos Laurinkienės, darbdavių apklausų rezultatai parodė, jog vis dažniau akcentuojamas jaunų darbo rinkos dalyvių karjeros valdymo kompetencijų stygius, todėl studentams ypač naudingi tokie renginiai.

Į viršų