2013-01-24 29

Mokinių savivaldos mokymų dalyviai su Lietuvos moksleivių sąjungos Kauno regiono reikalų koordinatore Jurgita Juodišiūte (stovi pirmoje eilėje).
Šiaulių universiteto gimnazijos archyvo nuotr.

Šiaulių universiteto gimnazijoje Mokinių seimo iniciatyva vyko mokymai „Mokinių savivaldos komandinis darbas ir lyderystė“. Užsiėmimus vedė Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Kauno regiono reikalų koordinatorė Jurgita Juodišiūtė. Šių mokymų tikslas stiprinti mokinių savivaldą gimnazijoje, suteikti gilesnių žinių apie savivaldos tipus, savivaldos, savanorystės galimybes, įgyti komandinio darbo ir pasitikėjimo vienas kitu patirties.
Mokymų pradžioje dalyviams buvo pagarsinta LMS padėka aktyviems gimnazijos savivaldos nariams Kamilei Sinkevičiūtei ir Lukui Adomaičiui už jų veiklą LMS Šiaulių padalinyje, sąjungos valdyboje ir puikų darbą organizuojant Lietuvos moksleivių sąjungos Žiemos forumą, vykusį sausio mėnesį Vilniuje. „Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad šie du moksleiviai yra mūsų organizacijos nariai! Jie ne tik puikiai atstovauja mokyklą, bet ir Šiaulius visoje Lietuvoje!“ padėkoje rašo LMS projektų komiteto koordinatorė Gabija Karačkinaitė.
Mokymų metu gimnazistai susipažino su įvairių Lietuvos regionų švietimo įstaigų savivaldų veikla ir iniciatyvomis, sprendė pačių išsikeltas problemas, ieškojo jų sprendimo būdų. Darbas komandoje skatino išklausyti kito nuomonę, surasti bendrą sprendimą. Diskusijos vyko ir per pertraukėles „Prie arbatos“ ar sprendžiant praktines užduotis.
Gimnazijos Mokinių seimo prezidentė Dovilė Kačinskaitė nori tikėti, kad šios mokymų valandos nenueis veltui ir savivalda labiau susitelks, atsiskleis ir įrodys esanti įtakinga jėga, atstovaujanti mokinių interesus, kurianti kultūrinės saviraiškos formas gimnazijoje, paverčiant ją tikrais antraisiais namais. „Kuo pozityviau nusiteiksime, tuo smagiau bus dirbti“ – sako Dovilė.
Baigiantis pirmajai mokymų sesijai, dalyviai sutarė su LMS regioninių reikalų koordinatore Jurgita Juodišiūte tęsti mokymus kovo mėnesį apibendrinant mokymų refleksijas, aptariant vykstančius pokyčius savivaldos darbe.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų