2012-12-14 28

Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos mokytojų kolektyvas.
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

Valerija DOVYDAITIENĖ
2-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Šiaulių 2-oji muzikos mokykla įsteigta 1992 metų rugsėjo 1 dieną.

Daugėja mokinių ir specialybių
1992-1993 mokslo metus čia pradėjo 122 mokiniai, 21 mokytojas, iš viso dirbo 30 darbuotojai. Pirmasis mokyklos direktorius buvo Algimantas Zakaras, direktoriaus pavaduotoja - Valerija Dovydaitienė.
Mokykloje buvo tik 5 specialybės: fortepijono, smuiko, kanklių, akordeono, gitaros. Tačiau mokykla augo: šiuo metu čia mokosi 390 mokiniai, dirba 45 mokytojai, iš viso 60 darbuotojų ir jau išleistas 571 absolventas. Nuo 2010 metų vasario mėnesio mokyklai vadovauja direktorius Algirdas Navickas.
2-ojoje muzikos mokykloje yra šios specialybės: chorinio dainavimo, fortepijono, smuiko, violončelės, gitaros, kanklių, birbynės, akordeono, klarneto, saksofono, trombono, trimito, eufonijos, fleitos, mušamųjų instrumentų. Yra ir ankstyvojo mokymo klasė skirta 5-6 metų vaikams.

Mokykla didžiuojasi savo kolektyvais
Šiaulių 2-oji muzikos mokykla ypač dabar didžiuojasi savo šešiais meniniais kolektyvais: jaunučių choru, jaunių choru, styginių instrumentų orkestru, lietuvių liaudies instrumentų orkestru, akordeonininkų orkestru, pučiamųjų instrumentų orkestru.
Šie kolektyvai aktyviai koncertuoja ne tik mieste, bet dalyvauja ir respublikinėse dainų šventėse, rajonų dainų šventėse, įvairiuose konkursuose, festivaliuose.
2009 metais Lietuvos liaudies kultūros centro nominaciją „Aukso paukštė“ pelnė lietuvių liaudies instrumentų orkestras (vadovai Lora Andriuškienė ir Darius Daknys), 2011 metais „Aukso paukštę“ pelnė pučiamųjų instrumentų orkestras. Taip pat šis orkestras 2011 metais Panevėžyje vykusiame XI Lietuvos pučiamųjų instrumentų čempionate savo amžiaus grupėje pripažintas geriausiu orkestru Lietuvoje ir pelnė Grand Prix diplomą, o jo vadovas Anatolijus Kavaliauskis pripažintas geriausiu dirigentu.
2-osios muzikos mokyklos mokiniai aktyviai koncertuoja mokykloje, mieste, dalyvauja tradiciniuose konkursuose: Balio Dvariono, Jono Švedo, Juozo Pakalnio, daugelis mokinių yra šių konkursų laureatai, diplomantai, dalyvauja ir kituose festivaliuose, konkursuose.
Šiaulių 2-oji muzikos mokykla bendrauja ir bendradarbiauja su Šiaulių miesto neformaliojo ugdymo įstaigomis, Sauliaus Sondeckio menų mokykla, Šiaulių regiono muzikos, meno mokyklomis, Pernu muzikos mokykla (Estija), „Saulkrasti“ muzikos mokykla (Latvija).

Jubiliejų šventė dabartiniai ir buvę mokiniai
Tad šiais metais gruodžio 4 -7 dienomis 2-oji muzikos mokykla, švęsdama mokyklos kūrybinės veiklos 20–metį, turėjo kuo pasidžiaugti ir pradžiuginti kitus.
Štai gruodžio 4 dieną mokykloje vyko mokinių ir mokytojų bendras koncertas, kuriame grojo apie 70 dalyvių.
Gruodžio 6 dieną koncerte „Sugrįžimai“ grojo buvę mokyklos mokiniai: iš Vilniaus atvyko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantė Aistė Birvydaitė (smuikas, mūsų mokykloje jos mokytoja buvo Danutė Ambraziūnienė), Ramunė Grakauskaitė (smuikas, jos mokytoja buvo Sigita Zemitaitė). Lietuvos nacionalinės filharmonijos simfoninio orkestro ir kamerinės muzikos ansamblio „Muzica humana“ artistė Laura Urbonaitė (kanklės) ir Agnius Daubaris (birbynė) - abu Lietuvos muzikos ir teatros akademijos studentai grojo kartu (jų mokytojai buvo Lora Andriuškienė ir Darius Daknys.
Koncerte grojo ir XII laidos absolventas Marius Būda (gitara, jo mokytojas buvo Romualdas Gaubas), kuris dabar dirba Šiaulių S. Sondeckio meno mokykloje gitaros specialybės mokytoju. Nuostabu buvo klausantis mokytojos Almos Balčiūnaitės suburto įvairių laidų absolventų smuikininkų ansamblio, kuriame grojo 10 buvusių absolventų.
Gruodžio 7 dieną Kultūros centre vyko šventinis koncertas, kuriame pasirodė visi mokyklos meniniai kolektyvai, ansambliai.

2012-12-14 27

Jaunučių choras (vadovė Eugenija Balvočienė, koncertmeisterė Karolina Kirstukaitė).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 26

Jaunių choras (vadovė Eugenija Balvočienė, koncertmeisterė Karolina Kirstukaitė).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 06

Styginių instrumentų orkestras (vadovė Alma Balčiūnaitė, koncertmeisterė Karolina Kirstukaitė).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 04

Lietuvių liaudies instrumentų orkestras (vadovai Lora Andriuškienė ir Darius Daknys).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 07

Pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas Anatolijus Kavaliauskis).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 05

Akordeonininkų orkestras (vadovas Linas Onaitis).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

2012-12-14 08

Stygininkų ansamblis (mokytoja Sigita Zemitaitė).
2-osios muzikos mokyklos archyvo nuotr.

Į viršų