2013-04-13 31

Antroji balandžio mėnesio savaitė Stasio Šalkauskio gimnazijoje buvo turtinga sportinių renginių.
Stasio Šalkauskio gimnazijos archyvo nuotr.

Antroji balandžio mėnesio savaitė Stasio Šalkauskio gimnazijoje buvo turtinga sportinių renginių. Pirmieji krepšinio 3x3 turnyre „Sportuokime kartu“ jėgas išbandė mokyklų-partnerių 7–8 klasių mokiniai. Aštuonios komandos iš Jovaro, Ragainės, Vinco Kudirkos, Salduvės progimnazijų, Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklos varžėsi dėl nugalėtojos vardo. Po atkaklios kovos I vietą iškovojo Vinco Kudirkos progimnazijos komanda, II vietą – Ragainės progimnazijos komanda, o III vietą – komanda iš Jovaro progimnazijos. Komandos prizininkės apdovanotos taurėmis ir diplomais, o visoms dalyvavusioms turnyre įteikti padėkos raštai.
Sportinės savaitės estafetės lazdelę krepšininkai perdavė miesto mokyklų galiūnams, kurie dėl Stasio Šalkauskio gimnazijos taurės ir nugalėtojo vardo rungėsi tradiciniame Stipriausio mokinio konkurse. Jame dalyvavo net 22 sportininkai iš Simono Daukanto, Didždvario, „Romuvos“, „Saulėtekio“, Stasio Šalkauskio gimnazijų ir Šiaulių profesinio rengimo centro. Stipruoliams teko įveikti penkias rungtis: kuo daugiau kartų pakelti 50 kg sveriantį rąstą, kuo greičiau į tikslą pernešti apie 65 kg sveriantį smėlio maišą, kuo daugiau kartų nuo pakylos pakelti 130-ies kg svorio štangą. Komisija, susumavusi visų rungčių rezultatus, paskelbė, kad vyresniųjų grupėje absoliučiu nugalėtoju tapo E. Gedminas iš Stasio Šalkauskio gimnazijos, II vieta atiteko T. Katkui (S. Šalkauskio gimnazija), trečioji – M. Paleckiui („Saulėtekio gimnazija). Jaunesniųjų grupės nugalėtoju tapo G. Macevičius iš Simono Daukanto gimnazijos, II vietą iškovojo I. Bernotas (S. Šalkauskio gimnazija), o III vietą – M. Orlovas („Romuvos gimnazija“).
Tradicinio Stipriausio miesto mokinio konkurso organizatorius, gimnazijos kūno kultūros mokytojas R. Gaška ir Krepšinio 3x3 turnyro organizatorius, kūno kultūros mokytojas R. Stapulionis džiaugiasi, kad abu renginiai pavyko, nes į juos susirinko gausus būrys sportą mylinčių, aukštų rezultatų siekiančių, sveiką ir turiningą laisvalaikį propaguojančių mokinių.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų